screenshot
MMA

JEDAN OD NAJVEĆIH U POVIJESTI ZAINTERESIRAN ZA NOVI POVRATAK Neuništivog Kanađanina bi privukao meč s pobjednikom iz dvoboja McGregora i Nurmagomedova

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. kolovoz 2018. 00:49

Kako se potvrdila borba Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova, tako se sve više govori i o novom povratku Georgesa St-Pierrea, kojeg zanima upravo okršaj s prvakom lake kategorije.

GSP, koji je po mnogima najbolji borac u MMA povijesti, već neko vrijeme govori o tome kako bi bio spreman spustiti se u laku kategoriju i boriti se tamo. Svakako ga zanima moguće osvajanje treće titule i upravo to je ono što bi ga sigurno navelo na novu borbu. I sam je ranije rekao kako ima plan i želju nastupiti još koji puta, ali da će to biti pod njegovim uvjetima, piše Fight Site.

“Naravno da bih bio zainteresiran za tu borbu. To je za mene situacija gdje ništa ne gubim. Mogu poboljšati svoju ostavštinu i zaraditi dobar novac. Bila bi to velika borba. Ipak, tu dolazimo do problema kategorije. Borio sam se u velteru, 2013. sam ostavio pojas u velteru, vratio sam se boriti se u srednjoj i ostavio sam tu titulu. Sumnjam da bi mi UFC dozvolio boriti se do 70 kilograma za titulu. Bio bi ih strah da ću ostaviti i tu titulu, a to ne bi bilo dobro za diviziju”, otkrio je GSP, ali je isto tako bio realan oko ovoga posljednjeg što je spomenuo. Osobno nije otkrio kako ga ne zanima obrana možebitno osvojenog pojasa, no čini se da je upravo tako. Zbog toga je još objasnio kako bi se UFC postavio prema toj borbi, ali i kakve su njegove šanse spuštanja u laku kategoriju.

“Shvaćam kako bi tako nešto bio veliki rizik za UFC. Što se tiče te borbe, Khabiba sam sretao puno puta i izvan kampa je on veći čovjek od mene. Sjajan je borac, a kada se ne bori hoda na otprilike 87 kilograma. Ja osobno sam trenutno na oko 83, to je moja prirodna težina. Mislim kako bih svakako mogao skinuti na 70 kilograma. Nikad nisam probao jer nisam fan ekstremnog rezanja kilograma, no ako bi mi dozvolili bih to napravio. Zanima me ta titula, prije svega zbog moje ostavštine. Čak i da ne bude za titulu, bilo bi to velika borba i puno bi mi značila.”

Istekla je suspenzija Andersona Silve i on će također uskoro biti spreman vratiti se, tako da se ponovno aktualizirala borba o kojoj se vrlo glasno pričalo 2012. i 2013. godine. GSP je odgovorio na to je li onda bio zainteresiran za tu borbu, objasnio je zašto se nije dogodila, a rekao je i što misli o možebitnom današnjem okršaju.

“Anderson Silva me ne zanima, prošlo je to vrijeme kada mi se ta borba činila kao nešto što želim. Onda sam htio dodatna testiranja, a UFC nije bio za tako nešto, to je bilo prije USADA-e. Također sam tražio da bude u međukategoriji. Oni u to vrijeme nisu bili spremni na to i zato se ta borba nije dogodila. U ovom trenutku bi to bila borba u kojoj nemam apsolutno ništa za dobiti.”

Biste li voljeli gledati pobjednika glavne UFC 229 borbe protiv vjerojatno najboljeg i najdominantnijeg ikad? Ne morate odgovarati, bilo je to retoričko pitanje!

Linker
24. travanj 2024 18:12