Screenshot
TVRTKO PULJIĆ IZ LAS VEGASA

JONES UOČI SPEKTAKLA U LAS VEGASU NIJE MOGAO IZBJEĆI PITANJA O NAJVEĆEM RIVALU 'Pa on je teškoj kategoriji, zar nije Stipe Miočić tamo?'

UFC 239 U Las Vegasu, u noći sa subote na nedjelju, organizira se novi spektakl u kojemu najveći borac UFC-a svih vremena, Jon Jones, brani naslov u poluteškoj kategoriji u meču protiv Thiaga Santosa
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. srpanj 2019. 17:02

U noći sa subote na nedjelju u T Mobile Areni, hokejaškoj dvorani u Las Vegasu, UFC će organizirati svoju 239. noć spektakularnih borbi, najviše pažnje će privući meč u poluteškoj kategoriji, u kojoj jedan se jedan od najvećih UFC boraca svih vremena 31- godišnji Amerikanac Jon Jones bori protiv 35-godišnjeg Brazilca Thiaga Santosa.

U meki borilačkih sportova, svaka priredba ovakvog značaja budi veliku pažnju, pa je tako i uoči ove borbe u hotelu Palms upriličeno i primanje novih članova Hall of Famea UFC, a na toj je priredbi kao najveća zvijezda nazočio i fikcijski junak “Ivan Drago”, zapravo Dolph Lundgren, oko kojega su se sjatili zaštirati, dok se ovaj okružen ljepoticama probijao niz kockarnicu u prizemlju.

Nemam što dokazivati

No, sve je ovo u pozadini velikog meča u kojemu Jon Jones, očekuje se, opet treba pokazati dio svoje čarolije koja se skriva u njegovoj visini, fantastičnoj elastičnosti, a sve ga to drži na tronu.

- Ovo je moja treća borba u posljednjih deset mjeseci, a do kraja godine planiram imati još jednu.

I onda je počeo pričati o subotnjem meču.

- Svaki borac ima moć za nokaut, moja snaga su moja tenka i vizija. Nemam puno rupa, sve to mi daje ekstra motiv.

Pitali su ga i kako pristupiti borbi kad svi očekuju novu pobjedu, Santosa smatraju autsajderom i nitko ne očekuje da može iznenaditi?

- Pa, ako on sam misli da nema što izgubiti, za što se onda bori. Ja želim pobjeđivati, želim biti najveći MMA borac u povijesti”

I jedan Anderson Silva kazao je kako bi ga Jones pobijedio?

- To je veliki kompliment koji dolazi od čovjeka kojega sam obožavao kao klinac.

I cijelo vrijeme se negdje povlači priča o tome kako bi Jones trebao opet u borbu s Danielom Cormierom.

- To doista nije moj prioritet. Dobio sam Cormiera dva puta i tu nemam više što dokazivati. Uostalom, on je u teškoj kategoriji i tu je prvak

Puno se govori o strahovitoj fizičkoj moći Thiaga Santosa?

Treba biti izdržljiv

- Nisam zabrinut zbog njegove snage, jer ja vjerujem i da me vi koji ste postavili ovo pitanje možete nokautirati, svi me mogu nokautirati ovdje - čak i žene - ukoliko nisam spreman, ukoliko dozvolim da me se udari u bradu, pa slijedom toga svaki UFC borac to može. Stvar je u tome da si spreman primiti udarac, a ja sam za to obučen.

Tvrdi i da je fit, zahvaljivao se svojim trenerima, ljudima koji su ga spremali za džiju džicu, hrvanje, boks, kondiciju. No, i Santos je spreman, tako ide priča...

- Čuo sam da je nabio kilažu. Kad sam ja to radio, moja izdržljivost nije bila ista, a ovo je sport izdržljivosti, ovo su 24 minute visokog tempa. U prve dvije runde će njegovi mišići biti njegova prednost, a sve poslije toga bit će protiv njega, jer će nositi ekstra težinu. Točno je kako se borim s čovjekom koji dolaze iz srednje kategorije, pa se moram dobro kretati, biti izdržljiv, Ali, kažem, sve nakon druge runde ići će u moju korist.

Dobro, možda ipak i Cormier za kraj godine, nije dao jedan...

- Pa što želite, Cormiera? Pa on je teškoj kategoriji, zar nije Stipe Miočić tamo?

I kada će opet u ring?

- U prosincu, borim se često, jer to je moj način da zahvalim UFC-u za podršku koju mi daje, moj je posao boriti se koliko god mi tijelo izdrži. Nakon prosinca planiram imati još tri borbe u 2020. godini. Bit ću prilično zaposlen.

Volim brži ritam

Ima li neki posebni plan za Santosa?

- Moj plan je pobjeda, bez obzira kako to brzo bilo. Ako se sjećate moje druge borbe protiv Cormiera, tada mi je on izbio štitnik za zube u jednom trenutku, u prvoj minuti. Htio je žestoku borbu, a samo me time potaknuo da se borim u bržem ritmu. Pa, ako nešto slično Santos želi, samo naprijed! Ako on želi nasrnuti na mene u prve dvije runde, to je čak i bolje za mene - završio je Jon Jones, dodajući kako se tek sada nakon deset godina vježbanja džiju-džica osjeća kao majstor te vještine.

Bit će zanimljivo u T Mobile Areni u Las Vegasu u noći sa subote na nedjelju, a vrhunac večeri bit će okršaj Jonesa i Santosa. Svi tipuju na Jonesa, on ne sumnja kako su svi ti ljudi u pravu.

​Misli li Thiago Santos drugačije?

Linker
24. travanj 2024 00:07