Screenshot: Twitter
UVIJEK ISTI PROBLEM

KAKO JE PROPAO JEDAN OD NAJVEĆIH MEČEVA STIPE MIOČIĆA 'UFC mu je trebao platiti jako mnogo novca, ali tko će ga kriviti...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. travanj 2019. 13:04

Jon Jones će ipak u idućem meču nastupiti u svojoj kategoriji i to protiv Brazilca Thiaga Santosa. Ideja da bi mogao ukrstiti rukavice u mega meču protiv Stipe Miočića je zagolicala maštu javnosti, no na kraju je očito negdje zapelo, piše Fight Site.

Ako je suditi prema intervjuu koji je jedan od Jonesovih trenera Mike Winkeljohn dao za Submission Radio, problem je bio novac. UFC nije ponudio dovoljno novca svom prvaku da ode u višu kategoriju i bori se protiv najuspješnijeg UFC teškaša u povijesti.

“Ja sam mislio da se mi borimo protiv Santosa čitavo vrijeme”, izjavio je Winkeljohn u intervjuu te je nastavio:

“Nemam pojma je li UFC uopće bio involviran u pregovore ili se Jon samo zafrkavao… Ali mislim da bi UFC morao platiti mu mnogo novca za taj dvoboj. Oni su ti koji žele zarađivati puno novca, tako da ne mogu niti kriviti Jona što i on sam želi zaraditi mnogo.”

Screenshot (YouTube)

Jonesova objava o mogućem meču s Miočićem je vjerojatno bio njegov način pritiska na poslodavce i posljednji pokušaj da izvuče bolju ponudu.

“Njega nije briga radi li se o zanimljivom meču ili ne. Njemu je bitan izazov. Ako je mega novac prisutan u teškoj kategoriji, mislim da će on otići tamo. Čini mi se da je sada posvećen čišćenju svoje kategorije, želi ostati aktivan što je više moguće i prebiti sve protivnike. Želi stvoriti impresivnu ostavštinu.”

“Mislim da je naučio mnogo iz prošlosti, čini mi se da je fokusiran, u dvorani provodi puno više vremena nego ranije. A kada Jones zaista trenira, kada je konstantno u dvorani, vidjeli ste to u meču s Gustafssonom, to je onda zastrašujuće”, zaključuje suvlasnik slavne Jackson-Wink Akademije u Albuequerqueu.

UFC 239 se održava u srpnju mjesecu za vrijeme tradicionalnog Internacionalnog UFC vikenda, a Jones i Santos su naš “main event”.

Linker
20. travanj 2024 17:52