CROPIX
'NIKAD VIŠE'

KAKVO GORKO RAZOČARANJE NAKON ŽIVOTNOG TRIJUMFA Mirko Filipović na vrhuncu karijere šokirao borilački svijet: 'Ovo sada je definitivno...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. siječanj 2017. 22:13

Samo 24 sata nakon trijumfalnog povratka iz Japana s osvojenim trećim velikim turnirom (PRIDE, K-1 Zagreb, Rizin) u karijeri, Mirko Filipović je objavio - konačni kraj.

U razgovoru za Gol.hr, Cro Cop je u 43. godini života potvrdio 'definitivni kraj karijere'.

''Ovo je definitivno moj zadnji turnir, imam zdravstvenih problema, ovo je definitivno kraj moje karijere. Eventualno dolazi u obzir jedan oproštajni meč ukoliko uspijem sanirati koljeno s kojim imam velikih problema. Isključivo, naravno, u Japanu pred praktično svojom publikom'', izjavio je Mirko te nadodao:

''Bit ću pametniji što se tiče koljena, u njemu su potrgani ligamenti, hrskavica je uništena. Ja sam išao jednom tjedno kod doktora, nakon treninga na punktiranje. Ne želim više nikada proći takav pakao. Dao sam svoj maksimum. Znam da sam već prije najavljivao kraj, ali ovo je definitivno. Što se tiče sporta, dao sam svoje", poručio je Filipović.

Cro Cop je u nedjelju osvojio i treći veliki turnir u karijeri i iz Japana u ponedjeljak navečer stigao s ogromnim trofejem organizacije Rizin za koji je u jednom danu morao rušiti estonskog diva od 180 kilograma Kaida Baruta i bivšeg svjetskog hrvačkog prvaka Amira Aliakbarija.

Dva dana kasnije već razmišlja o životu nakon profesionalne karijere.

''Bavit ću se sportom. Neki stranci su mi se već javili, možda ću raditi s njima. Ne vidim se u otvaranju nekog kluba i radu s rekreativcima. Sport, trening je sastavni dio mog života.''

Linker
20. travanj 2024 11:35