Screenshot: Facebook
NOVI POČETAK

KAMO TO IDE NAJSNAŽNIJI STANOVNIK HRVATSKE? Mirko stiže u društvo legendarnog Fedora!

Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. srpanj 2016. 16:59

Najsnažniji stanovnik Hrvatske ponovo je u akciji! Mirku Filipoviću Cro Copu “mirovina” je očito prisjela, odveć je dosadna, mirovanje nije opcija. Jučer se, naime, Cro Cop pojavio na konferenciji za novinare u glavnom japanskom gradu ne bi li promovirao jesenski nastup u Tokiju u okviru Rizin organizacije mješovitih borilačkih vještina (MMA).

Mirko Filipović odazvao se pozivu Rizin organizacije gdje bi trebao biti jedan od ukupno 16 boraca na spektaklu planiranom za 25. rujna. Cro Cop je svakako jedan od dvojice najzvučnijih imena spektakla. Drugi je Brazilac Wanderlei Silva.

Drugim riječima, dvojica velikana, bivših PRIDE-ovih svjetskih prvaka, najveći su mamac spektakla, kojim se Rizin nastoji što je moguće više, jače i brže probiti u svjetski vrh mješovitih borbi. Cijeli bi se spektakl trebao ukupno održati u tri dana. - 25. rujna te zatim 29. i 31. prosinca.

Japanska organizacija mješovitih borilačkih vještina Rizin poznata je samo dobro upućenim zaljubljenicima borilačkih vještina. Sasvim razumljivo jer utemeljena je tek prije - 10 mjeseci, u rujnu 2015. u Tokiju.

Dosad su imali tek tri održane borilačke priredbe, sve tri u Japanu. Prve dvije dogodile su se u Saitami 29. i 31. prosinca, koje stoga mnogi u biti vode pod jedan. Treća je održana u Nagoyi u travnju. Sljedeća bi se trebala održati u rujnu ove godine.

Ipak, Rizin je u to kratko vrijeme uspio privući i dva poznata imena, Amerikanca Boba Sappa i Rusa Fjodora Jemeljanenka.

Legendarni ruski borac na prošlu je Staru godinu u sklopu Rizina ušao u ring protiv Singha Jaideepa i dobio meč nakon tri minute prve runde. Poslije toga je 39-godišnjak iz Belgoroda imao još jedan meč, ali na domaćem terenu u St. Peterburgu koji je iza sebe ostavio kontroverze.

Naime, Fjodor je proglašen pobjednikom u meču održanom prije mjesec dana protiv Fabia Maldonada, ali Svjetska MMA organizacija (WMMAA) preokrenula je prije dva dana tu odluku u meč - bez pobjednika.

No, kako je meč održan pod ingerencijom ruske MMA federacije - kojoj je Fjodor, pak, predsjednik (!), a koja nije dopustila da Maldonado priloži i prigovor - po ruskom će računanju to i dalje biti pobjeda njihova borca, dok će međunarodne borilačke organizacije to računati kao neodučen ishod.

No, vratimo se na Rizin u kojem Mirko Filipović, inače, neće biti prvi Hrvat. Jer pod okriljem ove organizacije 29. prosinca nastupio je Zadranin Goran Reljić i izgubio tehničkim nokautom od Rusa Vadima Nemkova.

Linker
25. travanj 2024 08:51