Screenshot (YouTube)
NOVAC GA NE ZANIMA

KHABIB ODBIO PRAVO BOGATSTVO ZA VELIKI REVANŠ? 'McGregor nas više ne zanima' SADA IMA JEDNO IME NA PAMETI 'Želi njega i onda zaključuje karijeru!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2018. 19:28

Ništa od revanša između Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora! Prema pisanju ruskog Sports Expressa Rus je odbio 15 milijuna dolara za eventualni revanš koji je očito bio po volji UFC-a i njihovog mezimca. Izvor informacija je njegov ujak Alex Nurmagomedov koji je za tu web stranicu dao poveliki intervju.

Prema tekstu koji je objavljen u utorak, Khabib u sljedećoj obrani želi Tonyja Fergusona s kojim se trebao sučeliti već na UFC-u 223, no tada se ispriječila ozljeda “El Cucuyja”. McGregor ne dolazi u obzir, čak i da UFC iskrca 15 milijuna dolara koliko je navodno na stolu. Razlog je taj što Khabib želi Conora naučiti poniznosti i nakon što ga je pobijedio te ga želi “u redu čekanja” kao što su i svi ostali borci lake kategorije koji pretendiraju na tron.

“Ne zanima nas Conor više. Ne želimo se boriti radi novca. Da, nude nam revanš. Počeli su s 15 milijuna dolara za taj meč, samo ako pristane. Ali Khabib je rekao NE! Neka Conor stane u red čekanja kao i ostali borci. Khabib se želi boriti protiv Tonyja i onda zaključiti karijeru!”

Informacija da “Orao” planira odraditi tek meč ili dva i onda reći konačno zbogom nije ništa novo, no i dalje zvuči šokantno. U ovom trenutku se i dalje čeka saslušanje Komisije u Nevadi koje je zakazano za otprilike tjedan dana, a na kojem ćemo saznati kakve sankcije čekaju Khabiba i McGregora radi kaosa koji je nastao nakon UFC-a 229. Komisija još uvijek drži 2 milijuna dolara Nurmagomedovog honorara te se čeka konačna odluka. McGregor je svoj novac dobio, piše Fight Site.

“Planiramo se boriti protiv Tonyja Fergusona, a taj bi se meč trebao održati ili u travnju ili u svibnju iduće godine. Nakon te bitke, planiraju zaključiti Khabibovu karijeru. Nažalost, nakon meča protiv Conora su bezrazložno kaznili Zubairu Tukhugova, koji se trebao boriti 27. listopada. Conor je bio taj koji je započeo čitav konflikt. Mi smo ga samo zaključili”, objašnjava Khabibov ujak i dodaje da on ne podržava nasilje:

“Kada me zvao ja sam mu rekao da ne mogu pravdati njegovo ponašanje. Nije imao pravo preskočiti ogradu. Trebao je biti pametniji i bolji od Conora. Mene je bilo sram njegovog ponašanja. I njegov otac ga je izgrdio.”

“Ja sam protiv sukoba i nasilja. Mislim da se Khabib trebao suzdržati. Ne mogu nikako opravdati to što je preskočio ogradu nakon borbe. Zato je na koncu je mirno primio 250 tisuća dolara kazne za svoj čin. Ali kada je Zubaira dobio otkaz, odmah je rekao da ne želi niti honorar i da će napustiti UFC. I dalje ne isključujem da bi se to moglo dogoditi u stvarnosti. Ali ako zadrže Tukhugova, borit ćemo se u travnju ili svibnju protiv Fergusona. To je meč koji nas zanima. Tony je odličan borac.”

UFC je naočigled odbio Khabibov ultimatum, ali se očito “ispod stola” i dalje pregovara s Danom Whiteom

“Khabibov tim i dalje čeka što će UFC odlučiti. Dok nema odluke i to konačne, ne možemo ništa komentirati. Khabib je već rekao da ne želi primiti honorar od UFC-a, kaže da ga novac ne zanima.”

Dio intervjua je posvećen i djetinjstvu aktualnog UFC prvaka u lakoj kategoriji. Ujak ga je opisao kao problematičnog…

“Khabib je bio jako teško dijete. Imao je problema s ponašanjem, a otac ga je kažnjavao kako bi ga disciplinirao. Tako da je morao živjeti po striktnim pravilima. Uvijek je samo ponavljao: UFC, UFC… Htio se boriti u toj organizaciji i to je fanatično ponavljao. Idol mu je bio Fedor Emelianenko, volio ga je, gledao je svaku njegovu borbu”, zaključuje ujak slavnog UFC prvaka.

Linker
24. travanj 2024 01:07