Steve Marcus / REUTERS
NOVI SUDAR SVIJETOVA?

KRALJ BOKSA SVE BLIŽE UFC-U, ALI PROTIVNIK NIJE ONAJ KOJEG SVI IŠČEKUJU? Kladionice iznenadile ponudom i favoriziraju zvijezdu 'namještenog' sporta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. veljača 2018. 12:36

Čim se samo u teoriji pojavila mogućnost organiziranja MMA borbe Floyda Mayweathera i Phila Brooksa, poznatijeg kao CM Punk, reagirala su kladionice te su u nekima od njih ovaj par našao u službenoj ponudi.

Naime, ova opcija se pojavila posljednjih dana, nakon sve više glasina o tome kako je Mayweather u pregovorima za nastup u UFC-u. Logično je bilo misliti da bi to bila situacija gdje bi odradio revanš protiv Conora McGregora, no većina analitičara je uvjerena kako najuspješniji boksač u povijesti ne bi imao niti trunka šanse protiv McGregora u oktogonu. To je vrlo realno razmišljanje pa ne čudi spomen nekih drugih opcija, prije svega jedinog člana UFC-a koji zapravo niti nije MMA borac, piše Fight Site.

Tako se posljednjih dana spominje možebitna namjera UFC-a da Mayweathera upari s velikom kečerskom zvijezdom, koja se nije proslavila u svom prvom UFC nastupu. CM Punk već neko vrijeme trenira i gotovo je sigurno kako će dobiti drugu UFC priliku, a budući da mu se ne zna protivnik, počelo se govoriti o tome kako se radi na meču protiv Mayweathera. Kladionice su to prepoznale kao priliku za ponudu, koju su i postavili. I svakako će vas iznenaditi ono kako koeficijenti izgleda.

Naime, favorit u ovom slučaju je borac koji je godinama nastupao u namještenim mečevima “profesionalnog hrvanja”, a jedan jedini pravi meč je uvjerljivo izgubio. Koeficijent na pobjedu Punka je -300, odnosno 1.33 prema načinu tečaja kakvi se koriste kod nas. S druge strane, pobjeda Mayweathera vrijedi +220, odnosno koeficijent od 3.20. Ukratko, dođe li do ovog meča, uplatite li na Mayweathera 100kn, vaš dobitak biti će 320, odnosno 220 kuna biti ćete u plusu. Predstavnik jedne od kladionica je obrazložio ovakvu ponudu.

“Da se bore u UFC-u, gotovo je sigurno da bi ga Punk uništio. Njegova veličina bi tu odigrala veliku ulogu, a i on već neko vrijeme radi grappling s borcima najvišeg nivoa. Odveo bi Floyd na pod i tamo ga brzo završio”, rekao je, posebno naglasivši razliku u visinu. Naime, Brooks je 15cm viši od Mayweathera, koji bi za ovaj meč sigurno otišao na težinu na kojoj nikad ranije ni približno nije nastupio.

Koeficijenti su svakako čudni. Ali, ukoliko takva prognoza na račun CM Punka, koliki bi tek favorit bio McGregor, ukoliko bi se dogovorio revanš u oktogonu te zapravo ima li to ikakvog smisla? Vjerojatno čak i puno manjeg nego što je imalo McGregorovo gostovanje u ringu.

Linker
26. travanj 2024 22:19