Screenshot (Instagram)
DISCIPLINA NA PRVOM MJESTU

MCGREGORU JE OPROSTIO, ALI NE I SVOM SINU! Kazna bijesnog oca za prvaka bi mogla biti najteža: 'Upozorio sam ga, kaznit ću ga puno žešće od UFC-a'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. listopad 2018. 21:41

Abdulmanap Nurmagomedov, otac UFC prvaka Khabiba Nurmagomedova, oprostio je Conoru McGregoru za sve ono što se ružno događalo između njega i njegovog sina vezano uz meč na UFC-u 229.

No, pravo je pitanje je li Nurmagomedov oprostio svom sinu? Čini se kako nije. Ruski mediji i dalje pišu o bijesu Abdulmanapa koji planira žestoko kazniti svog sina radi ispada nakon meča u Las Vegasu, javlja Fight Site.

Podsjećamo kako je Khabib izgubio živce nakon što je udavio svog protivnika. Bacio je zaštitu za zube prema Conorovom kutu da bi zatim u naletu bijesa preskočio ogradu i pukušao se obračunati s McGregorovim trenerima i sparing partnerima. Radi svega što se dogodilo mu prijeti drakonska kazna, ali i gubitak UFC pojasa ukoliko ga Atletska Komisija Nevade odluči suspendirati na dulji peroiod.

U razgovoru za Tass.ru, Abdulmanap je potvrdio da kazna Komisije neće biti ništa u odnosu na ono što mu slijedi “od njegove ruke”.

“Ja ću ga kazniti puno žešće nego što će to učiniti UFC”, tvrdi otac Khabiba Nurmagomedova i dodaje:

“Upozorio sam ga. Za mene, disciplina je na prvom mjestu. Neka čini što god želi dok je u Octagonu, ali izvan kaveza… Tu su civili, tu su djeca, tu su žene, tu su stranci…”

U utorak su se pojavile glasine kako bi Nurmagomedov mogao biti kažnjen s kaznom u iznosu i do dva milijuna dolara. Ipak, predsjednik UFC-a Dana White smatra da bi 250 tisuća dolara bilo prikladnije. U ovom trenutku Khabibov honorar je i dalje zamrznut na bankovnom računu Komisije sve dok se do kraja ne rasvjetli što se točno dogodilo.

“Uzeli su mu čitav honoror i govore o tome da ga žele zadržati. Smatram da se to ne bi trebalo dogoditi. On bi trebao smjeti zadržati svoj honorar.”

“Mislim da je kazna u iznosu od 250 tisuća dolara sasvim u redu. Ali treba i zadržati titulu. Ako bude suspenzije, smatram da je ona u trajanju od 4 do 6 mjeseci ispravna”, rekao je predsjednik UFC-a Dana White u razgovoru za TMZ.

Linker
20. travanj 2024 01:51