Screenshot / Instagram
NI FEDOR, NI VELASQUEZ...

MIOČIĆ ZA NJEGA NIJE NITI U ŠIREM IZBORU White otkrio tko je po njemu najbolji teškaš svih vremena: On je jedini kojem sam rekao da ne ide u mirovinu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2019. 20:37

GOAT – izraz koji bi trebao označiti najboljeg borca u povijesti MMA sporta (ili naravno nekog drugog sporta) ili najboljeg individualca u povijesti svoje kategorije. No, radi se o raspravama u kojima nema pobjednika jer svatko ima nekog svog favorita i neke svoje argumente, piše Fight Site.

Kada pitate predsjednika UFC-a Danu Whitea tko je najbolji borac svih vremena u teškoj kategoriji, on neće reći da je to Fedor Emelianenko, neće spomenuti niti Caina Velasqueza ili Stipu Miočića, on je to mjesto ostavio za aktualnog prvaka Daniela Cormiera. U nedavnom intervjuu za MMANews je otkrio i zašto.

“Daniel Cormier je jedini tip kojem sam rekao da ne ide u mirovinu. Mislim da je trenutačno na vrhuncu”, izjavio je White koji očito želi udobrovoljiti DC-ja ovim izjavama i natjerati ga da ostane aktivan još neko vrijeme unatoč najavama da se neće boriti u 40-tima.

“Smatram da je on jedan od najboljih MMA boraca svih vremena, a da je definitivno najbolji teškaš svih vremena. Mislim da se ne bi trebao umiroviti”, ustrajan je White koji bi do kraja karijere Cormiera volio vidjeti protiv Stipe, Lesnara i Jonesa.

“Borba protiv Lesnara čeka Daniela, to je njegov meč. Da nije ozlijeđen borili bi se. Tu su i neke obaveze Lesnara prema WWE-ju, ali vjerujte mi – da nije ozlijeđen zvao bi me svaki dan da organiziramo taj meč”, zaključio je Dana White.

U ovom trenutku nisu poznati razmjeri ozljede Daniela Cormiera i termin kada bi se trebao vratiti. Ovih dana smo mogli pročitati i izjave Cormierovog trenera Javiera Mendeza koji je svom pulenu savjetovao da odradi još samo jedan meč i onda ode u mirovinu. Što će DC odlučiti, saznat ćemo u narednim danima jer UFC ne može bez svog teškaškog prvaka!

Linker
19. travanj 2024 22:20