Damir Krajac / CROPIX
IMPRESIVAN OMJER

MIRKO FILIPOVIĆ JE PROTIV JAPANACA JEDNOSTAVNO NEDODIRLJIV Statistika jasno govori - past će i Koshaka. Karata za spektakl u Saitami više nema

KOHSAKA 15. ŽRTVA? Mirko zna kako protiv domaćih boraca, dokazao je to tijekom karijere
Piše: Edi DžindoObjavljeno: 30. prosinac 2017. 09:54

Mirko Filipović u svojoj je MMA karijeri većinom pobjeđivao, no, nakupio je dobar broj poraza u svojih 49 borbi, njih 11. Međutim, protiv japanskih boraca Mirko je nedodirljiv. Iako mu je Japan dao toliko puno u karijeri, ne možemo reći da je naš najbolji borac zbog toga imao milosti prema domaćim borcima.

Japanski omjer Cro Copa ususret sutrašnjoj borbi protiv još jednog Japanca Tsuyoshija Kohsake je 13 pobjeda i jedan neodlučeni ishod, no, ako ćemo realno gledati, možemo bez problema reći da je Mirko svih 14 puta svladao Japance.

Zašto se može tako tvrditi? Cro Copov skor od savršenstva miče katastrofalna sudačka odluka u drugoj profesionalnoj MMA borbi u karijeri kad je apsolutno izdominirao hrvača Nobuhika Takadu, koji gotovo nije uputio nijedan udarac tijekom borbe. Prevelika opreznost i pasivnost Takade spriječila je Mirka da završi borbu ranije, no, suci su, čak na razočaranje i japanske publike, koja tada i nije previše znala o Cro Copu, borbu odlučili ocijeniti neodlučenom, što službeno čini jedinu Mirkovu borbu u kojoj nije svladao Japanca.

Nepravdu na stranu, Filipović je tijekom karijere svladavao zaista moćne Japance. Među zvučnim imenima su Tatsuya Mizuno, Kazushi Sakuraba i njegov dobar prijatelj i zlatni judaš s OI u Pekingu 2008. Satoshi Ishii, kojeg je svladao dva puta, oba puta u 2014. te oba puta tehničkim nokautom.

Tsuyoshi Kohsaka idući je na redu, a sudeći po Mirkovim navikama protiv Japanaca, čini se da se Kohsaki smiješi Silvestrovo bez pobjede.

MIRKO vs. JAPAN


POBJEDE
vs. Fujita - TKO (R1, 0:39)
vs. Nagata - TKO (R1, 0:21)
vs. Sakuraba - TKO (R2, 5:00)
vs. Fujita - jednoglasna odluka
vs. Yamamoto - TKO (R1, 2:12)
vs. Kanehara - jednoglasna odluka
vs. Oyama - TKO (R1, 1:00)
vs. Minowa - TKO (R1, 1:10)
vs. Yoshida - TKO (R1, 7:38)
vs. Mizuno - TKO (R1, 0:56)
vs. Suzukawa - predaja (R1, 1:18)
vs. Ishii - TKO (R2, 2:37)
vs. Ishii - TKO (R2, 5:00)


NEODLUČENO
vs. Takada - sudačka odluka

Raspored

Borba Mirka Filipovića s Japancem Kohsakom na staru godinu 31. prosinca prema rasporedu je deveta, s tim da cijeli program počinje u 8 sati po hrvatskom vremenu.

To konkretno znači da bi se Cro Cop u ringu trebao pojaviti oko 11.30. U Hrvatskoj će borbu prenositi gol.hr, a snimka će biti kasnije prikazana na Novoj TV.

Karte su rasprodane

Cro Cop i Koshaka odmjerit će snage 31. prosinca.

Interes za njegov nastup u Saitama Areni je očekivano ogroman. Borba Filipovića s Japancem je deveta po redu, a cijene za spektakl kretale su se od 280 do 5500 kuna.

Dovoljno je reći da karata više nema.

Linker
20. travanj 2024 06:50