Screenshot: Instagram
PREMA TOKIJU PREKO BEČA

MIRKO FILIPOVIĆ OTPUTOVAO PREMA JAPANU U DRUŠTVU VELIKOG PRIJATELJA Protiv Amerikanca Martineza čeka ga 51. profesionalni MMA okršaj u karijeri

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. rujan 2018. 10:11

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović je u utorak otputovao na 51. profesionalni MMA meč u karijeri. Cro Cop se prema Tokiju, gdje će se 30. rujna susresti s Amerikancem Roqueom Martinezom, otisnuo preko Beča, piše Fightsite.hr.

Filipović je na meč u RIZIN-u otišao u društvu svog sada već dugogodišnjeg trenera Stipe Drviša s kojim se posljednjih tjedana pripremao u zagrebačkim Gajnicama.

Podsjećamo kako je Mirko prije samo nekoliko mjeseci zadobio tešku ozljedu koljena te je morao otkazati nastup na Bellatoru 200 protiv Roya Nelsona. Odmah po ozljedi je operiran, a unatoč komplikacijama koje je imao prilikom oporavka (tromboza zbog koje je proveo dva tjedna u bolnici), Cro Cop se vraća borbama u rekordnom vremenu. I to s 44 godine na svojim plećima.

View this post on Instagram

From #vienna to #tokyo

A post shared by Stipe Drvis (@stipedrvis) on

Iako široj javnosti prilično nepoznat, Filipovićev protivnik Amerikanac Roque Martinez, nikako nije “mačji kašalj”. Radi se o prilično iskusnom borcu koji se uspješno natjecao na “pacifičkoj MMA sceni” da bi posljednja dva meča odradio u japanskom RIZIN-u.

2017. je svladao Jeromea Le Bannera, a ove godine u kolovozu, na RIZIN-u 12, je bio bolji od domaćeg borca Kiyoshija Kuwabare.

U profesionalnoj karijeri ima 13 pobjeda i 4 poraza, a osim u RIZIN-u, nastupao je i u poznatoj japanskoj promociji Deep. Tamo je 2017. svladao najboljeg indijskog kickboksača Jaideepa Sinha. Visok je 177 centimetara i težak oko 110 kilograma što stoji i na službenom plakatu za RIZIN 13. Bio je i PXC – Pacific Xtreme Combat prvak u teškoj kategoriji.

Linker
16. travanj 2024 22:32