screenshot
TEŽAK DAN ZA CRO COPA

MIRKO FILIPOVIĆ U POTPUNOM ŠOKU NAKON NESREĆE NA TRENINGU 'Ja sam potpuno spreman! Laktovima sam ga spreman prebiti, noge mi i ne trebaju!'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. svibanj 2018. 19:37

Mirko Filipović Cro Cop danas je u večernjim satima trebao sjediti u zrakoplovu, na letu za London. Ondje je ga je u petak trebao čekati Roy Nelson i borba u sklopu Bellator 200, jedne u nizu MMA priredbi. Umjesto toga, danas ujutro bio je prisiljen leći na kirurški stol.

Mirko Filipović je tijekom treninga u svojoj dvorani u Zagrebu teško ozlijedio koljeno, puknuli su mu prednji križni ligamenti lijevog koljena. Do ozljede je došlo u trenutku primanja udarca, odnosno prebacivanja težišta na lijevu nogu. Ovakva vrsta ozljede osim što pretpostavlja nužan kirurški zahvat, a koji je i izveden u bolnici Sveta Katarina, ujedno za sobom povlači i dugotrajan oporavak. Šest mjeseci je minimalno razdoblje, ali može biti i dvostruko dulje. Dakako da je otpao sraz protiv Roya Nelsona, kao i onaj zakazan za 29. srpnja u okviru Rizin promocije u Tokiju.

Da stvar bude kompliciranija po Mirka Filipovića, radi se o lijevom koljenu, koje je bilo više-manje zdravo. Naime, teške i vrlo ozbiljne probleme Mirko Filipović ima s desnim koljenom, koje je dosad operirao pet puta (posljednji put u siječnju 2017). Ono što je manje znano, bio je planiran još jedan zahvat na desnom koljenu ovog ljeta nakon planirane borbe 29. srpnja u Tokiju u kojem se iznova počela nakupljati tekućina.

Operativni zahvati koji su ranije obavljeni doista su bili sjajno odrađeni, ali je činjenica da je najpoznatiji i najbolji hrvatski MMA borac svih vremena doista preopterećivao koljeno. Poglavito nakon tolikog broja ozljeda, kirurških zahvata, a u konačnici, čemu skrivati, i godina. Mirko Filipović ima 43 godine i jasno da i godine ponešto čine, neovisno tome što je svojim metodama treninga i sportskim načinom života doveo organizam do razine gotovo perfekcije za nekog u njegovoj dobi.

Dakako, više je no legitimno u ovakvim trenucima i nakon ovakve ozljede posumnjati da je ovo kraj sportske karijere, iako Cro Cop u ovom trenutku tako ne misli. Za portal index.hr izjavio je:

- Mogli bismo se boriti već u listopadu. Ne mogu opisati koliko mi je žao, posebno zbog navijača koji su kupili ulaznicu. Ovo je šok jer sam potpuno spreman, laktovima sam spreman prebiti Nelsona, noge mi i ne trebaju - zborio je Cro Cop uoči operacije.

U ovom trenutku je još prerano tvrditi da će se Cro Cop boriti u listopadu ili da će sigurno biti na planiranom vlastitom oproštaju 31. prosinca u Tokiju. Jednako kao što nitko ne može tvrditi i da je ovo već sada kraj sportske karijere. No, da se nad sve nadvio priličan oblak upitnika, to jest činjenica.

Linker
10. travanj 2024 06:32