USA TODAY Sports / REUTERS
NIJE 'KUPIO' PRIČU

MNOGI SU POTEZ UFC-OVE ZVIJEZDE POHVALILI, ALI NE I BIVŠI PRVAK 'Ispričavam se ako griješim, no mislim da je on time zapravo priznao krivnju'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2019. 13:18

Michael Bisping ima vrlo zanimljiv stav po pitanju TJ-a Dillashawa i njegove obavijesti o padu na doping testu i napuštanju pojasa prvaka. Bisping smatra kako je time on zapravo priznao svoju krivnju, piše Fight Site.

Odmah po dobivanju rezultata testiranja, TJ Dillashaw obavijestio je medije i fanove kako je bio pozitivan te se odmah odrekao naslova UFC prvaka. Mnogi su taj potez pohvalili, no među njima nije Michael Bisping.

Zapravo, njemu toliko ne smeta taj potez, koliko smatra da je Dillashaw time zapravo priznao kako je uhvaćen te da nema što skrivati.

“Ne govorim izvan dvorane, ne lomim krug povjerenja, ne pričam priče, ali jedno ću vam reći. Nitko neće ostaviti pojas prvaka samo iz respekta prema ostatku divizije. Borca ne smije biti briga za ostatak divizije, brineš se za sebe. Nikako ne bih napustio pojas nakon što sam uništio konkurenciju i postao prvak. Nema tog respekta zbog kojeg se napušta pojas prvaka. Ispričavam se ako griješim, no mislim kako je on time zapravo priznao svoju krivnju”, rekao je Bisping tijekom gostovanja u jednom britanskom Podcastu.

On jednostavno smatra kako je Dillashaw spreman priznati krivnju. Time mu naravno ne umanjuje teškoću njegovog prekršaja. Bisping je uvijek bio glasan po pitanju varalica i tako nastavlja. Ako se njega pita, za takve ne bi trebalo biti nikakvih popusta, neovisno o tome priznaju li svoju krivnju ili ne. Još je dodao:

“Nitko ne bi napustio pojas ukoliko se ne osjeća kriv i zna da je u situaciji u kojoj ne može pobijediti. Opasno je varati u ovom sportu, vrlo opasno. I danas imam ozljede. I to ozljede koje sam dobio u borbama s tipovima koji su varali i uzimali steroide. Kad si borac, uvijek treba postojati čast i neki moralni kodeks, no znamo da nije tako.”

Bisping u cijeloj svojoj UFC karijeri niti jednom nije imao problema s dopingom niti je imao ikakvih skandala oko svoje karijere. Nažalost, u posljednje vrijeme sve je više onih koji upravo na tom polju razočaraju sve one koji prate MMA.

Linker
15. travanj 2024 03:38