Screenshot (YouTube)
OPAKI LIKOVI

NA POMOLU DOGOVOR OKO JEDNOG OD NAJVAŽNIJIH DVOBOJA TEŠKE KATEGORIJE UFC pronašao sunaslovnu borbu za najiščekivaniju priredbu godine!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2018. 13:58

Prije nekoliko tjedana Rus Alexander Volkov je izazvao Derricka Lewisa preko društvenih mreža na međusobni obračun na UFC Fight Night priredbi u Moskvi. Tada je “Crna zvijer” odgovorila rečenicom koja nije bila najbolje prihvaćena od većine javnosti, a glasila je:

“Crni brat u Moskvi, jesi li ti lud? Dođi u SAD!” – sugeriravši da su Rusi rasisti pa se ne bi dobro proveo u glavnom gradu Moskvi, piše Fight Site.

Vrlo brzo je stigao novi “post” Volkova koji je u Lewisovom odgovoru vidio naznake rasizma.

I nije bio daleko od istine…

“Ne budi rasist. Rusija je internacionalna zemlja!”

Volkov je pojasnio zašto mu je Lewis jedina opcija u ovom trenutku. Svi ostali top teškaši su, naime, zauzeti!

“Curtis je ozlijeđen, Stipe provodi vrijeme s obitelji, Ngannou već ima dva poraza u nizu. A ja i Crna zvijer bi mogli odraditi dobar izazivački meč u Moskvi”, zaključio je Volkov.

No, situacija se promijenila. ESPN sada javlja kako je i sam UFC zainteresiran za taj meč, ali ne na FN priredbi u Rusiji, nego na velikom UFC-u 229.

Dvoboj, ukoliko se uspije realizirati, bi trebao biti “co-main” event priredbe koju će predvoditi Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov 6. listopada u Las Vegasu.

U posljednjem meču Lewis je pobijedio Francisa Ngannoua na UFC-u 226. Bila je to pobjeda za zaborav jer se radilo o jednom od najgorih mečeva u povijesti teške kategorije. Zajedno su oba borca tijekom tri runde uspjela plasirati tek 31 udarac što je nezapamćeno u UFC-ovim knjigama.

Volkova smo, s duge strane, posljednji put gledali u ožujku kada je u Londonu nokautirao bivšeg prvaka Fabricija Werduma. Rus je neporažen od kada je stigao u elitnu promociju s četiri impresivne pobjede. Redom je svladao Johnsona, Nelsona, Struvea i Werduma – odreda top 15 borce teške kategorije.

S 30-6 ukupno u karijeri bivši Bellatorov prvak cilja na novi tron, ovaj put onaj UFC-ov.

S obzirom na sjajnu poziciju na rang ljestvici oba ova teškaša, čini se kako bi ovo mogao biti eliminacijski meč za poziciju budućeg prvog izazivača. Naravno, tu je i naš Stipe Miočić koji i dalje ne odustaje od revanša protiv Daniela Cormiera

Linker
19. travanj 2024 17:21