Zagreb, 090318.
Virage, Setaliste 150.brigade 8.
Mirko Filipovic, borac mjesovitih borilackih vjestina.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Mirko Filipović

OPCIJE ZA 'OSVETU'

NAKON UVJERLJIVOG POBJEDNIČKOG NIZA CRO COPA, POSTAVLJA SE PITANJE - ŠTO SLIJEDI? Evo koja su potencijalna imena atraktivnih Mirkovih suparnika

AUTOR:
  • Edi Džindo

 • OBJAVLJENO:
 • 18.02.2019. u 08:41

 • Poznavajući Mirka Filipovića i njegovu posebnu motivaciju kada su u pitanju osvete protivnicima protiv kojih je gubio, u njegovom kasnom stadiju karijere ne bi ga bilo loše upariti s nekim velikim imenima koja su ga svladala.

  Mirko je u karijeri doživio 11 poraza, od kojih je osvetio tri od tri u čije se uzvrate upustio, s time da je dobio još dva revanša borbi u kojima je prethodno slavio, pa mu je ukupan omjer u revanš borbama stopostotan (5/5).

  Što se tiče preostalih opcija, na revanš naravno ne može računati protiv Minotaura ili pak Brendana Schauba jer su obojica već godinama u mirovini. Također, teško bi mogao doći do revanša protiv Olekseja Olinjika i Juniora dos Santosa jer su obojica vezana ugovorima u UFC-u.

  Opciju revanša jednog od najboljih mečeva svih vremena s Fjodorom Jemjeljanenkom Mirko je odbio netom prije ove borbe, naglasivši kako misli da je Posljednji Car gotov.

  Za potencijalne osvete, dakle, ostaju tri potencijalna kandidata: Frank Mir, Cheick Kongo i Mark Hunt.

  Dok su Mir i Kongo obojica članovi Bellatora te bi lako mogli biti upareni s hrvatskim teškašem, zanimljiva je opcija revanša protiv Novozelanđanina Marka Hunta u RIZIN-u budući da su obojica poštovani borci u japanskoj Saitami.

  Uz opcije za “osvetu”, u Bellatoru ima nekoliko svježih, novih i zanimljivih suparnika za Mirka poput Vitalija Minakova, Matta Mitrionea, Sergeja Haritonova, no revanš se u ovakvoj formi i ovakvom stadiju karijere čini izglednijom opcijom.

   

  Iz drugih medija