Mirko Filipović
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
OPCIJE ZA 'OSVETU'

NAKON UVJERLJIVOG POBJEDNIČKOG NIZA CRO COPA, POSTAVLJA SE PITANJE - ŠTO SLIJEDI? Evo koja su potencijalna imena atraktivnih Mirkovih suparnika

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 18. veljača 2019. 09:41

Poznavajući Mirka Filipovića i njegovu posebnu motivaciju kada su u pitanju osvete protivnicima protiv kojih je gubio, u njegovom kasnom stadiju karijere ne bi ga bilo loše upariti s nekim velikim imenima koja su ga svladala.

Mirko je u karijeri doživio 11 poraza, od kojih je osvetio tri od tri u čije se uzvrate upustio, s time da je dobio još dva revanša borbi u kojima je prethodno slavio, pa mu je ukupan omjer u revanš borbama stopostotan (5/5).

Što se tiče preostalih opcija, na revanš naravno ne može računati protiv Minotaura ili pak Brendana Schauba jer su obojica već godinama u mirovini. Također, teško bi mogao doći do revanša protiv Olekseja Olinjika i Juniora dos Santosa jer su obojica vezana ugovorima u UFC-u.

Opciju revanša jednog od najboljih mečeva svih vremena s Fjodorom Jemjeljanenkom Mirko je odbio netom prije ove borbe, naglasivši kako misli da je Posljednji Car gotov.

Za potencijalne osvete, dakle, ostaju tri potencijalna kandidata: Frank Mir, Cheick Kongo i Mark Hunt.

Dok su Mir i Kongo obojica članovi Bellatora te bi lako mogli biti upareni s hrvatskim teškašem, zanimljiva je opcija revanša protiv Novozelanđanina Marka Hunta u RIZIN-u budući da su obojica poštovani borci u japanskoj Saitami.

Uz opcije za “osvetu”, u Bellatoru ima nekoliko svježih, novih i zanimljivih suparnika za Mirka poput Vitalija Minakova, Matta Mitrionea, Sergeja Haritonova, no revanš se u ovakvoj formi i ovakvom stadiju karijere čini izglednijom opcijom.

View this post on Instagram

best training camp ever!

A post shared by Mirko Filipović (@crocop1009) on

Linker
25. travanj 2024 11:51