Screenshot: YouTube
MEČ KOJI SE DUGO ČEKA

NAPOKON: POGLEDAJTE SUČELJAVANJE STIPE MIOČIĆA I BAHATOG NGANNOUA UOČI MEČA GODINE 'Postoji razlog zašto sam favorit protiv tebe!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. siječanj 2018. 23:17

Stipe Miočić i Francis Ngannou, dvije najveće zvijezde nadolazećeg, dugo iščekivanog UFC-a 220, odrađuju svoje posljednje medijske obaveze prema poslodavcu.

Tako su obojica u isto vrijeme gostovali u emisiji na američkoj televiziji, prenosi Fight Site.

Miočić se za ovu prigodu odlučio za odijelo i mašnu, dok je Kamerunac izabrao opuštenije izdanje i rozu dolčevitu. Intervju je protekao u prilično čudnom, pomalo ukočenom tonu. To i ne čudi previše jer su dva teškaška gorostasa, koji će za nekoliko dana pokušati doslovno “uništiti” jedan drugoga, sjedili u istom studiju, na samo nekoliko centimetara udaljenim stolicama.

“Ti si prvak, ali si i ‘underdog’, kako je to moguće?” – pitao je voditelj Miočića na početku direktno pitanje.

“Biti ‘underdog’ nije nikakav problem za mene, on je čvrst momak, borio se protiv dobrih protivnika i pobijedio ih je”, odgovara Stipe i tumači zašto je Kamerunac favorit uoči velikog meča.

“Velik, snažan čovjek, koji jako udara. Tvrd je”, dodao je UFC prvak.

Ngannou odgovara na isto pitanje ovako:

“Gledajte, za sebe stvarno vjerujem da sam najbolji, najveći, najjači, najmotiviraniji, sve… Stvarno imam sve da bih ga pobijedio ove subote.”

“On je jako dobar borac, sjajan je. Nije pobjedio sve te mečeve bez veze, iza toga se nešto krije. Ali ja sam iznad toga. A to ću u subotu i dokazati.”

Upitan dobiva li fer tretman s obzirom da UFC promovira više izazivača od prvaka, Miočić odgovara u svom stilu…

“Ne, ali dobro za njega. Neka ga nabrijavaju. Ja sam dugo u ovome i već sam naviknut. Neka dobije sav ‘hype'”, smatra Miočić na što je Ngannou kontrirao:

“Ako dobijem više pažnje od njega, to nešto znači. Za to ima razloga. Neki ljudi možda vide da ću ga pobijediti u subotu.”

Naravno, pod “neki ljudi” Ngannou je mislio na zajedničke poslodavce u UFC-u koji, sada je to jasno, “mole boga” da Kamerunac postane prvak na UFC-u 220 nakon silnih sredstava koje su uložili u njegovu promociju.

Na kraju su obojica odgovorili na pitanje je li im malo čudno sjediti tako blizu jedan nasuprot drugoga s obzirom da je borba za nekoliko dana.

“Ovo je samo promocija. Znam tko je on, on je snažan momak, ali riješit ćemo stvar u subotu”, smatra Miočić i dodaje da se Ngannou lijepo obukao za ovu priliku i da je to nešto što može istaknuti kao pozitivno kod njega.

“Da, malo je čudno. Vjerojatno zato jer sam jako uzbuđen zbog borbe. I sada kada smo tu zajedno, ali s druge strane samo promoviramo borbu za subotu. Da, čudno je. Stipe je dobar borac, zato je prvak. Ali kao što sam rekao dolazi moje vrijeme…”, zaključuje.

Linker
18. travanj 2024 17:32