Screenshot: Facebook

OPUŠTENA ATMOSFERA

NEPOBJEDIVI MIRKO FILIPOVIĆ OBJAVIO SJAJNU ANEGDOTU IZ HOTELA U NEW YORKU 'Igrali smo za prvaka sobe, pa hodnika, pa za prvaka hotela, pa Manhattana..

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.02.2019. u 18:37

 • Jedan vrlo bitan podatak treba znati prije subotnjeg revanša Mirka Filipovića i Roya Nelsona. Cro Cop naime nikad nije izgubio revanš. Što se tiče Nelsona, kod njega situacija baš i nije bajna.

  Mirko Filipović i Roy Nelson su svoju prvu borbu odradili 29. listopada 2011. godine, na UFC 127 priredbi. Nelson je tad slavio prekidom nakon minutu i pol treće runde. Sad je napokon došlo vrijeme za revanš, na kojem je Cro Cop inzistirao dugo vremena. Podosta je jasno i zašto. Naime, on revanš, bilo da je prvu borbu dobio ili izgubio, nikad nije napustio bez podignute ruke.

  Prvi Cro Copov revanš bio je onaj protiv Kazuyukia Fujite. Iskusnog Japanca Cro Cop je u svom debiju savladao za samo 39 sekundi, brutalnim koljenom. Za revanš mu je trebalo malo više truda, ali sudačka odluka otišla je u njegovu stranu. Idući revanš bio je drugi čovjek koji ga je savladao, Kevin Randleman. Nakon brutalnog nokauta, koji je bio toliko težak da nije prikazan na hrvatskim TV kanalima, Cro Cop se pokojnom “Monsteru” osvetio te iste 2004., ugušivši ga na priredbi za posljednji dan godine.

  2005. godine dva puta se borio protiv Josha Barnetta, oba puta slaveći, a slavio je i 2006. godine, u finalu Grand Prixa. Na istom tom turniru revanširao se Wanderleiu Silvi, s kojim je na početku karijere odradio neodlučenu borbu. Uslijedila je onda osmogodišnja pauza od MMA revanša, sve dok 2014. godine nije dva puta nokautirao Satoshija Ishiia, a onda se 2015. godine osvetio i za vjerojatno najgadniji poraz u karijeri, onaj od Gabriela Gonzage. Ukratko, u MMA karijeri je Cro Cop odradio šest revanša i u svima je slavio.

   

  Meč je na rasporedu u nedjelju rano ujutro po hrvatskom vremenu, a Filipović i njegov tim su već u New Yorku gdje traju zadnje pripreme za još jedan veliki revanš. Cro Cop je anegdotom iz hotela dočarao kako to izgleda, četiri dana prije borbe.

  "Kada netko spomene upornost i neslomljiv duh ja odmah pomislim na svog dragog prijatelja i svoju desnu ruku Tomislava Dadidovića zvanog Šokre. Po dolasku u New York igrali smo za prvaka sobe, ja pobijedio pa prvaka hodnika opet moja pobjeda, pa za prvaka hotela, prvaka Manhattna, prvaka Central parka, prvaka New Yorka i sve naravno pobjedim, i sad me opet molio da odigrano za prvaka istočne obale i OPET ga razvalim i veli idem zapalit jednu pa idemo razigrati za prvaka Broxa! Šokre kralj  Ps. igramo šnaps", napisao je Filipović uz fotografiju 'napetog okršaja'.

  Iz drugih medija