YouTube screenshot
HRABRA IZJAVA

NEPORAŽENI PRVAK U NOVOJ TEŠKAŠKOJ ZVIJEZDI VIDI BORCA PROTIV KOJEG ČAK NI MIOČIĆ NE BI IMAO ŠANSE 'Može ga pobijediti samo jedan borac, ali Stipe ne'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. lipanj 2018. 10:45

Curtis Blaydes je na UFC-u 225 vrlo impresivno stigao do novog slavlja u Octagonu. U trećoj rundi jednog od uvodnih mečeva je nokautirao Alistaira Overeema etabliravši se pritom kao top “contender” teške kategorije.

Ovih dana se pojavila glasina da ga UFC pokušava gurnuti u meč protiv Rusa Alexandera Volkova na priredbu u Rusiju, no Blaydes je već javno rekao kako smatra da bi već sljedeći njegov nastup trebao biti onaj za pojas prvaka. S obzirom da nam na UFC-u 226 početkom srpnja slijedi obračun Stipe Miočića i Daniela Cormiera, jasno je kako teškoj diviziji slijede vrlo zanimljivi dani.

Upitan od kvalitetama nevjerojatnog Blaydesa, UFC prvak u lakoj diviziji Khabib Nurmagomedov ga je analizirajući rezultate UFC-a 225 bez ustručavanja nazvao – nezaustavljivim.

Otišao je korak dalje te je izjavio “da niti Stipe Miočić nema šanse protiv Curtisa Blaydesa”, prenosi Fight Site.

“Mislim da ga samo jedan borac može pobijediti. Mislim da ga Daniel Cormier može prebiti. Ostali borci, čak i Stipe Miočić ne… Mislim da je Curtis loš ‘matchup’ za Stipu, zato što je to borac pritiska i ima jako, jako dobro hrvanje”, izavio je Rus, a prenosi Bloody Elbow.

“Mislim da Curtis može postati UFC prvak u teškoj kategoriji. Ima jako dobro hrvanje, mlad je, jako je snažan, gladan je pobjeda, ima drugačiju motivaciju… Mislim da je on nova krv UFC-ove teške kategorije…”, dodao je Khabib.

Na koncu svoje analize je ipak stavio malu kočnicu:

“Ipak, treba malo pričekati i vidjeti. On je nova krv. Moramo vidjeti što će se dogoditi 8. srpnja. Mislim da zaslužuje šansu osvojiti pojas više od bilo koga drugoga.”

Riječi UFC prvaka u lakoj kategoriji treba ipak uzeti s rezervom jer je Daniel Cormier njegov suborac iz AKA Gyma.

Linker
24. travanj 2024 06:36