CROPIX
DRUGA STRANA PRIČE

NEZAPAMĆENA SRAMOTA IZAŠLA NA VIDJELO 'Mirko Filipović i društvo prevareni u Zagrebu: Borci ratnici, uključite se jer sutra ćete i vi biti prevareni!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2016. 12:59

Slavna K-1 kick boksing promocija, koja je i danas u glavama većine fanova još uvijek sinonim za čitav sport, najavila je čak dvije priredbe u susjedstvu. Prva pod nazivom K-1 WGP Euro će se održati 23. listopada u srpskom Beogradu, a druga je najavljena za 3. prosinac i bosanskohercegovačku Tuzlu.

Priredbe su najavljene kroz razne medije te oficijalne K-1 kanale poput službenog Facebook profila promocije. I to bi svakako trebala biti jako dobra vijest iz dva razloga…Najprije jer pokazuje koliko su ovi prostori i dalje zanimljivi kao borilačka scena, ali i zato što K-1 pokazuje ambicije da se vrati na veliku europsku pozornicu gdje posljednjih godina u ovom sportu vladaju Glory, FFC i Superkombat.

No, u pozadini priče se 'valja' nezapamćena sramota koja će očito ovih dana izaći u javnost i vjerojatno šokirati većinu onih koji prate kick boksing, piše Fight Site.

K-1, naime, nikada nije podmirio honorare sa svog posljednjeg velikog Finala World Grand Prixa koje se u ožujku 2013. održao u zagrebačkoj Areni, navodi Fight Site uz dodatak da osim nekih manjih honorara boraca koji su se borili u 'super mečevima' ili prvom kolu samog turnira, velika većina honorara (što su asatronomski iznosi) nikada nije isplaćena.

Od priredbe je prošlo više od tri i pol godine, a vlasnik K-1 branda i kompanije Mike Kim je reklamirao Finale hvaleći se podatkom kako će pobjedniku pripasti vrtoglavih milijun dolara.

Upravo su astronomske cifre trebale biti dokaz da je K-1 opet moćan kao prije. Bez svog pošteno i doslovno krvavo zarađenog novca su među ostalim navodno ostali i pobjednik turnira Mirko 'Cro Cop' Filipović, finalist Ismael Londt te polufinalisti Dževad Poturak i Pavel Zhuravlev...

Fight Site piše kako su vlasnici i čelništvo promocije danima, mjesecima i na koncu godinama zavlačili borce, njihove menadžere i odvjetnike lažnim obećanjima da bi se na koncu potpuno prestali javljati. Već neko vrijeme potpuno ignoriraju svaki oblik komunikacije vezan uz ispoštivanje ugovorenih obaveza. Ovakav slučaj besramnog lopovluka, a kako drugačije nazvati to što se dogodilo, je nezapamćen u borilačkom sportu. Posebno na tako visokoj razini natjecanja te s tako velikim i slavnim imenima kao što je Mirko “Cro Cop”.

Ono što je još nevjerojatnije jest da je promocija bez ikakvog srama odlučila doći praktički u susjedstvo (Beograd) ili praktički u dom (Tuzla) legendarnih boraca koji su opljačkani, kako bi organizirali ne jednu, nego čitavu seriju svojih priredbi. Količina bezobrazluka koja se može iščitati iz takvog poteza je neusporediva s bilo čim u borilačkom sportu.

Prvi je na ovakvu nepravdu i sramotu reagirao Fight Channel čija je hvaljena produkcija upravo tog K-1 WGP Finala impresionirala čitav svijet. Fight Channel, odnosno njegova borilačka promocija FFC, je, doznaje Fight Site, upozorila sve borce iz svog rostera na činjenicu da K-1 nema dobre namjere i da toj organizaciji ne treba vjerovati dok u potpunosti ne isplati borce s K-1 WGP Finala iz 2013.

U srijedu je javno reagirao “BH Machine” Dževad Poturak. I to na službenom K-1 Facebook profilu koji je objavio grafiku (poster) za priredbu 3. prosinca u Tuzli. Poturak je pozvao K-1 da izvrši svoje novčane obaveze prema borcima s K-1 WGP Finala iz Zagreba te je također pozvao sve borce da bojkotiraju K-1 priredbe dok se to ne dogodi.

“Ovo je lijepo. Ali molim K-1 da se uozbilji i izvrše svoje obaveze s K-1 WGP-a u Zagrebu. Sramota je kako smo prevareni. Mirko Filipović, Ismael Londt, Pavel Zhuravlev i ja. Časno smo se borili i zaslužili smo isplatu do kraja. Pozivam sve borce ratnike da se uključe i podrža ovaj naš problem jer sutra ćete i vi biti prevareni. BOJKOT DO PLAĆANJA. RATNICI SAMURAJI NE DOZVOLITE TURNIR U BEOGRADU, NI TUZLI DOK NAS NE ISPLATE. MI SMO JEDNO”, napisao je legendarni sarajevski nokuter.

Linker
18. travanj 2024 15:38