screenshot
VELIKI PODBAČAJ

NOVA KATASTROFA ZA UFC DOGODILA SE OVOG VIKENDA Fenomenalni 'FOX' event pogledalo najmanje gledatelja u povijesti!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. srpanj 2018. 21:15

Unatoč sjajnim borbama koje su oduševile MMA fanove, ali i natrpanim popisom mečeva, koji je i prije početka priredbe obećavao dobru akciju, UFC on FOX 30, koji se održao proteklog vikenda je podbacio, kada govorimo o gledanosti, piše Fight Site.

Prema podacima koji su stigli već u nedjelju navečer, event koji su predvodili Alvarez i Poirier je pogledalo tek 1.461 milijuna ljudi. To je najniža brojka u povijesti održavanja UFC on FOX priredbi.

Prije toga je titulu najgore gledanog “UFC on FOX-a” držao event iz siječnja kada je Ronaldo “Jacare” Souza svladao Dereka Brunsona prekidom u prvoj rundi. Taj je ostvario oko 1.593 milijuna gledanja. I to je bilo smanjenje od čak 11 posto u odnosu na prošlogodišnji najniži rezultat, event s Chrisom Weidmanom i Kelvinom Gastelumom u glavnim ulogama. Tada je neslavni rekord iznosi 1.640 milijuna gledatelja.

Nažalost, problemi nikada ne dolaze sami. To se može reći i za trendove pada gledanosti UFC-ovih evenata. Kako “FOX” i “Fight Night” formata, tako i onih najvećih koje nose “PPV” oznaku. Tek prije nekoliko dana su stigle brojke PPV prodaje za UFC 226, koji su predvodili Miočić i Cormier.

Prema otkrivenim brojkama UFC 226, koji je trebao biti najveća poslastica godine, je prodan u tek 380 tisuća primjeraka. To ga stavlja uz bok UFC-u 220, koji smo pratili u siječnju (kao najprodavanije priredbe do sada u 2018.), a koji je također predvodio naš Stipe Miočić. No, to je daleko od brojeva koje su čelnici UFC-a očekivali.

Linker
16. travanj 2024 10:49