Screenshot
NOVI VELIKI PROBLEM

NOVA KATASTROFA ZA UFC Prijeti li priredbi najjače borilačke organizacije svijeta potpuna propast? Otkazana borba Khabiba i Hollowaya!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. travanj 2018. 22:25

Nova katastrofa za UFC! Posljednje informacije govore nam da smo ostali bez borbe između Khabiba Nurmagomedova i Maxa Hollowaya, piše Fight Site.

Kako stvari stoje, izgleda da je ispred Hollowaya bilo prezahtjevno skidanje kilograma te mu liječnici nisu dopustili nastup na eventu koji nas čeka u noći sa subote na nedjelju. Napomenimo i kako je Khabib uspješno prošao vagu koja je kod njega pokazala 70,1 kilogram (154,5 lbs). Neporaženi Dagestanac sada čeka na rasplet ove situacije…

Čini se da UFC i dalje pokušava spasiti priredbu i Khabibu osigurati borbu za pojas te bi u nju trebao uskočiti Anthony Pettis. Podsjetimo, bivši UFC-ov prvak sinoć je ostao bez meča s Michaelom Chiesom nakon što je ovaj stradao u neredima koje je prouzročio Conor McGregor.

Neviđena drama na vaganju: Pettis ‘nestao’ nakon prvog pokušaja, “Irskog zmaja” zaustavila Komisija, a na koncu bi UFC mogao izvući njihov najveći kritičar

Kao što smo već ranije izvijestili, Max Holloway bio je u procesu iznimno napornog skidanja kilograma te su mu doktori odlučili zabranili nastup na sutrašnjem eventu. UFC je tako ostao bez zamjene za Tonyja Fergusona, a novi pokušaj spašavanja eventa pokušali su pronaći u Anthonyju Pettisu.

Činilo se u tim trenucima da je bivši prvak lake kategorije prihvatio ponuđeno i odmah se bacio na završno skidanje kilograma za borbu s Khabibom Nurmagomedovom. U svom prvom izlasku na vagu Pettis je bio malo iznad granice (155,2 lbs), da bi zatim dobio dodatna dva sata za novi pokušaj.

No slijedi nova drama… U jednom trenutku osoblje UFC-a i Komisije izašlo je pred novinare i pospremilo vagu. Odmah su počela nagađanja da je i Pettis ispao iz ove kombinacije, a ta nagađanja izgleda su se pokazala točnima.

Iako je izgledalo kako će Anthony bez problema skinuti to malo što mu je ostalo, stvari su se iz nekog razloga zakomplicirale i on se više nije pojavljivao. Prema informacijama dijela novinara koji su prisustvovali vaganju, čini se da je bivši UFC-ov prvak tražio još više novca (navodno milijun dolara), a to je bio iznos koji UFC nije htio isplatiti.

Nakratko je iskočila i priča da bi u borbu mogao uskočiti Paul Felder koji je imao točno 155 (lbs) na vaganju za meč s Alom Iaquintom, no “Irski zmaj” na Twitteru je otkrio da Komisija to nije dopustila. Navodno zbog toga što nije rangiran u top 15…

Ariel Helwani naknadno je izašao s informacijom da je u igri još ostao Al Iaquinta, inače dežurni kritičar UFC-a i njihove politike…

Još uvijek se čeka službeno objašnjenje i konačna odluka…

Linker
16. travanj 2024 13:06