Screenshot (YouTube)
STIŽE OPASNA KONKURENCIJA

ODUŠEVLJENI PRVAK POZDRAVLJA DOLAZAK VELIKOG IMENA U UFC 'Jedan je od najboljih boraca svijeta, Khabib i GSP nemaju nikakve šanse protiv njega'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. listopad 2018. 14:31

Još uvijek Ben Askren nije dio UFC rostera, no kada postane Tyron Woodley smatra da će bez većih problema uništiti i Khabiba Nurmagomedova i Georgesa St. Pierrea – najveće rivale u lakoj kategoriji gdje stiže.

UFC šampion je u videu objavljenom na Instagramu potvrdio da je sretan jer se bivši ONE Championship prvak pridružuje eliti. Dvojac je dugi niz godina u prijateljskim odnosima, a često zajedno treniraju i pripremaju se za nadolazeće mečeve, piše Fight Site.

“Sretan sam zbog svog prijatelja Bena Askrena, jednog od najboljih boraca svijeta”, rekao je Woodley i dodao:

“Nije on jedan od najboljih u UFC-u ili Bellatoru ili ONE-u, on je ukupno jedan od najboljih boraca svijeta. Rekao bih da je jedan od najboljih hrvača koji su se ikada bavili slobodnom borbom. On je četverostruki NCAA finalist, dvostruki prvak, izgubio je samo od dvojice u čitavoj hrvačkoj karijeri, stigao do olimpijskog tima… Revolucionizirao je neke pokrete i neka izvlačenja. On je fenomenalan tip, on je moj hrvački učitelj i moj suborac.”

Woodley je pohvalio Nurmagomedova, no smatra da Rus nikada nije morao u kavez s nekim tko je kvalitetan poput Askrena.

“Khabib je zvijer, ali se nikada nije borio protiv nekoga kao što je Ben. Nikada se nije borio niti protiv nekoga kao što je Michael Chandler. Ti momci bi ga skršili. Chandler ima jači ritam, njegovo udaranje je bolje. Ben nema takav ritam, ali niti njegov stil to ne podrazumijeva.”

“On je vješt i vižljast te ima statičnu snagu, vrlo je konstantan, uvijek vrši pritisak, a njegov GNP je čudo. Baš kao i BJJ i hrvanje. Ben vas može dovesti u neugodnu poziciju kao nitko drugi na ovom svijetu”, dodaje Woodley.

No, tu nije stao. Ustvrdio je da bi Ben Askren uništio i jednog od najvećih Georgesa St. Pierrea. Naime, Kanađanin je najavio prelazak u laku kategoriju, a upravo bi Ben Askren mogao biti jedan od potencijalnih protivnika za njega u bliskoj budućnosti.

“GSP nema nikakve šanse protiv Bena Askrena. Ben je jako uspješan protiv boraca koji imaju stil koji ima St. Pierre. Čitava njegova taktika se uvijek svodila na sjajan tajming, a tu je Askren pravi pencilin. Ako ste ikada gledali video u kojem Askren i Shields hrvaju. E pa taj video ne pokazuje koliko je Askren bio bolji. On je jednostavno na jednom drugom nivou”, zaključuje Woodley.

Ovih dana očekujemo službenu potvrdu i prvu zamjenu u povijesti slobodne borbe. Demetirous Johnson bi trebao završiti u azijskom ONE Championshipu, a Ben Askren u UFC-u.

Linker
24. travanj 2024 17:16