Stipe je svojedobno posjetio Rtinu i pohvalio se na društvenim mrežama fotografijom da se zna odakle potječe
 Facebook
PRVAK IZ RTINE

'OJ, RTINO, NA VISOKOM BRIJEGU, U TEBI SE ŠAMPIONI LEGU' Veliko slavlje u očevini: 'Stipe zaslužuje više poštovanja! Sada je svima začepio usta!'

Uvelike se feštalo, uz janjetinu i odojka, a nije se, jasno, štedilo ni na piću u Rtini, mjestu odakle potječe obitelj Stipe Miočića, vladara UFC-ovih oktogona
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 22. siječanj 2018. 20:28

Slavilo su u Rtini, u poznatom restoranu Uvala plemići. Zar ste očekivali neku drugu reakciju iz mjesta na domak otoku Pagu nakon što je njihov “mali” Stipe Miočić treći put uzeo naslov svjetskog prvaka u borbi protiv Francisa Ngannoua.

U posljednjem kontaktu s Rtinjanima, a bilo je to u svibnju upravo minule godine, tamošnji navijači su nam poslije dvoboja s Juniorom dos Santosom, bez zadrške kazali da će se Stipe s trona spustiti tek kad on to bude htio.

Mi nismo sumnjali

- Dobro se sjećate. I ovaj smo put Stipin ulazak u UFC arenu dočekali grlenim navijanjem, jučer nas je sve boljelo grlo, ali nam nije žao. Nismo se štedjeli jer znamo koliko je truda uložio da bi stigao do velikog trofeja, kojim je, vjerujemo, “začepio usta” onima koji su sumnjali u njegovu snagu, darovitost i sportsko viteštvo. Takvi smo vam mi u Rtini, branimo sebe i svoje - veli Petar Miočić, koji je i ovaj put bio domaćin fešte, na kojoj se okupilo 40-ak onih kojima je borbu s Kameruncem bilo nezamislivo gledati u dnevnom boravku.

Luka Gerlanc / CROPIX
CROPIX

U željnom iščekivanju ultimatfight meča u Bostonu, Stipini su “gladijatori”, pardon, navijači, vrijeme kratili uz pečenje s ražnja.

Otac Bojan u Austriji

- Ne valja mijenjati običaje. U čast našem Stipi, uz tradicionalno janjetinu, na stolu se našlo i odojka. Tako su svi došli na svoje. I dok smo mi uživali u dobroj spizi i piću, Stipe je razrađivao taktiku kako pobijediti Kamerunca koji je bolje prošao od Brazilca, odnosno, izdržao je do kraja na nogama. Pravi meč i velika pobjeda za sve nas - zaključio je Petar, čiji je glas naveliko “škripio”.

Luka Gerlanc / CROPIX
CROPIX

Ali nas naš dobar sugovornik nije propustio podsjetiti na staru dobru priču....

- Žilavi smo vam mi Rtinjani, kod nas se rađaju samo veliki ljudi, hoćeš u sportu, kulturi, znanstvenom radu. Počujte kako bodrili našeg sina: “Oj, Rtino, mjesto na visokom brijegu, u tebi se šampioni legu!” Ovako se orilo i posvuda u svijetu jer vam mi pokrivamo sve kontinente, nema gdje nas nema. Radile su i društvene mreže kako bi se razmijenilo navijačko ozračje. U nekoliko navrata osobno sam razgovarao s Bojanom, ocem našeg Stipe, koji živi u Austriji. I drago nam je što će svjetski šampion uskoro postati tata - veselo će Petar, kojeg je naš poziv zatekao u šetnji Rtinom, gdje se polako s Velebita počela javljati bura.

- Ništa ne može omesti slavlje koje nam je podario najjači ultimate fight čovjek na svijetu. Naš Stipe - zaključio je Pero.

Linker
27. travanj 2024 06:09