Screenshot: FightSite
USKORO PADA ODLUKA

OTAC STIPE MIOČIĆA POSLAO PORUKU UFC-U I OTKRIO ZAŠTO DANA WHITE I DRUŠTVO NE VOLE NAŠEG 'VATROGASCA' 'Volio bih da im Stipe zbog svega začepi usta!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. siječanj 2018. 15:23

Samo nas četiri dana dijele od najvećeg teškaškog UFC meča u dugo vremena. Stipe Miočić će u glavnoj borbi UFC-a 220 pokušati dosegnuti besmrtnost u dvoboju protiv prvog izazivača teške kategorije – Kamerunca Francisa Ngannoua. Ukoliko “Vatrogasac” i treći put uspješno obrani pojas prvaka, postat će prvi UFC-ov teškaš u povijesti kojem je to pošlo za rukom. Tada više neće biti dileme – Stipe Miočić je biti najveći od najvećih, piše Fight Site.

No, osim protiv francusko-kamerunskog gorostasa koji “trga” sve protivnike na putu prema tronu, Miočić se ovaj put morao “boriti” i protiv svojih poslodavaca. Čitavu 2017. je muku mučio pregovarajući s UFC-om oko boljih financijskih uvjeta što je rezultiralo samo jednim nastupom u protekloj godini. Kada je dogovoren meč protiv Ngannoua, UFC je otvoreno stao na stranu izazivača ne skrivajući da bi vrlo rado vidjeli nekog drugog na teškaškom tronu. Favoriziranje Kamerunca je postalo toliko očito da su i mediji počeli pisati o dvostrukim kriterijima i nedostatku objektivnosti kod elitne svjetske MMA promocije.

Osim samog Miočića, o ovoj temi ne možete pronaći boljeg sugovornika od njegovog oca Bojana. On već godinama živi u austrijskom Linzu, a vrlo često ga možemo vidjeti i u njegovoj rodnoj Rtini pored Zadra.

U ekskluzivnom razgovoru za Fight Site Miočićev otac nam je najavio ovaj teškaški obračun godine koji slijedi 21. siječnja u Bostonu.

Doživljavate li ovu obranu naslova malo posebnije? Ipak se radi o meču koji i sam UFC naziva jednim od najvećih u povijesti teške divizije?

“Ja ne doživljavam. Meni je ovaj meč isti kao i svaki drugi, a ovaj protivnik nije bolji od drugih koje je Stipe već pobijedio. Ne vjerujem da je Ngannou jači nego ostali. Jedino po čemu je posebnan je taj ‘hype’ koji se oko njega stvorio. Samo zbog toga bih volio još više da Stipe uvjerljivo pobijedi i začepi usta svima. A posebno hejterima kojih također ima.”

Kada ste se posljednji put čuli sa Stipom i možete li nam reći u kakvoj se psihofizičkoj formi nalazi par dana prije ulaska u Octagon?

“Čujem se redovito sa svojim sinom i kada govorimo o pripremama za meč, nema nekih posebnih razlika u odnosu na pripreme za prijašnje UFC nastupe. Posljednji put smo razgovarali u subotu, a trebali bi se čuti ponovno danas. Stipe je vrlo zaposlen posljednjih dana jer za UFC odrađuje mnogo promotivnog posla. Jučer je bio slobodan, sljedeća tri dana mu slijede obaveze prema medijima, a onda je u petak vaganje. Ponavljam, nema neke razlike u odnosnu na prijašnje nastupe.”

Na press konferenciji povodom UFC-a 220 je doživio poniženje od strane UFC-a kada je predsjednik Dana White pjevao ode o Ngannou i njegovoj snazi, a Stipi, iako je prvak, je dao “mrvice”. Kako je on to podnio?

“Njemu svaka čast kako to sve vrlo mirno i staloženo podnosi. Ja to recimo ne bih mogao tako jer sam emotivniji. On očito ima živce za sve ovo i zato mu treba čestitati. Ako ste gledali press konferenciju, puno mu je na njoj pomogao i UFC prvak u poluteškoj kategoriji Daniel Cormier, koji ga je svojim pristupom smirio. Stipe je svjestan svojih kvaliteta, on ispred sebe ima cilj, a to je pobjeda i samo je na to fokusiran. A što se tiče Ngannoua, znate kako kažu, pas koji laje ne grize.”

Zašto UFC ne želi Stipu kao prvaka što i nije posebna tajna?

“Razlog je taj što Stipe nije prvak po njihovoj volji. On nije lajavac, nego je pravi sportaš i ispravan čovjek. On se ne bavi ‘trash talkom".

Linker
26. travanj 2024 22:27