Screenshot: Facebook

VRIJEME JE ZA NEKE PROMJENE

PODCJENJIVANJE STIPE MIOČIĆA SE NASTAVLJA Razočarani prvak postavio ultimatum UFC-u: 'Nešto se mora promijeniti jer ovo nije pošteno!'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 20.07.2017. u 12:50

 • Unatoč najavama da bi Stipe Miočić relativno brzo mogao ponovno ući u Octagon i sučeliti se s bivšim prvakom Cainom Velasquezom, čini se kako stvari ipak neće ići tako glatko, piše Fight Site.

  Ne radi se o problemima sa zdravljem bivšeg UFC šampiona koji se i dalje oporavlja i zbog čega bi ovaj meč koji je UFC zamislio mogao biti prolongiran. Tu govorimo o problemima s ugovorom koje Miočić ima sa svojim poslodavcem. Ili bolje rečeno, problemima s visinom ugovora koji se nisu riješili još od dvoboja s Alistairom Overeemom.

  MMAFighting piše kako je Miočićev menadžment jako razočaran jer od dvoboja protiv Juniora dos Santosa i dalje nema konstruktivnih razgovora oko Stipinog poboljšanog ugovora. Prema njihovim riječima UFC prvak je u posljednja dva nastupa i posljednje dvije obrane titule, zaradio manje od njegovih izazivača. To je prema njima nedopustivo, stoga uopće ne žele razgovarati o sljedećem protivniku i sljedećem terminu nastupa prije nego što se riješe problemi s ugovorom.

  Podsjećamo, još u siječnju je Miočić vrlo razočarano govorio o uvjetima pod kojima nastupa kao UFC prvak u kraljevskoj kategoriji.

  “To se treba promijeniti, definitivno. Činjenica da je Overeem zaradio više novca od mene u našoj zadnjoj borbi je pljuska u lice. To je strašno. To definitivno moramo promijeniti. Nešto se mora promijeniti jer ovo nije pošteno”, tada je izjavio Stipe.

  No, unatoč oštrim riječima Miočić je pristao odraditi dvoboj protiv Dos Santosa pod istim uvjetima uz obećanje da će se nakon tog meča razgovarati o boljim uvjetima. Kako sada stvari stoje, o tome još uvijek nije bilo riječi. Stipe je razočaran i ljut, a to nije dobra vijest za Danu Whitea i UFC. Pogotovo uz sve probleme koje imaju.