Reuters, USA TODAY / USA TODAY Sports
'BORBA STOLJEĆA'

POJAVILE SU SE NOVE SNIMKE KONTROVERZNE BORBE KOJE OTKRIVAJU KAKO JE ZAPOČEO KAOS Tko je pravi krivac za divljaštvo koje je obišlo svijet?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. listopad 2018. 00:38

Dugoočekivani UFC 229 dvoboj između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova završio je pobjedom Dagestanca, odnosno 'tapkanjem' poraženoga Irca. No, spektakularnu 'borbu stoljeća' zasjenio je incident koji se dogodio odmah nakon prekida borbe.

Gledatelji su svjedočili nevjerojatnoj situaciji kakva se ne viđa često na takvoj visokoj razini organizacije. Naime, sukobili su se borilački timovi Conora i Khabiba uslijed nevjerojatnih provokacija i neprofesionalnog ponašanja obiju strana.

Brojne pregledane snimke nakon borbe podijelile su javnost jer se uporno postavlja pitanje - tko je prvi počeo?

Khabib Nurmagomedov je, vidno isprovociran, preskočio ogradu kaveza i odlučio se osobno obračunati s Dillonom Danisom, članom borilačkog tima Conora McGregora. Gotovo u isto vrijeme Conor je, nakon što se očigledno pribrao i došao k sebi, krenuo zamahivati prema članovima Khabibova borilačkog tima.

Organizatori UFC-a najavili su tužbe i uhićenja, a nedugo nakon nemilog događaja pojavila se i snimka uhićenja jednog od Khabibova suradnika.

Međutim, i tu je vrlo ubrzo došlo do preokreta u slijedu događaja jer su uhićene osobe odmah puštene na slobodu. Glavni čovjek UFC-a Dana White izjavio je da su pušteni jer je Conor odlučio da ih neće tužiti.

Među ljudima upletenim u tučnjavu bili su i borci i sada već bivši članovi UFC-ovog rostera Islam Makhachev i Zubaira Tukhugov za koje je White potvrdio da se “više nikada neće boriti u UFC-u.”

Javnost je odmah taj čin protumačila kao kompromis jer velik dio smatra da je Conor McGregor prvi započeo i da se na taj način pokušava zaštititi.

Kako god protumačili ove nevjerojatne događaje, izvjesno je jedino da je bačena ogromna mrlja na ovu borbu koja je trebala biti praznik za gledatelje slobodne borbe, a Khabibu Nurmagomedovu će, po svemu sudeći, biti oduzet pojas.

Linker
23. travanj 2024 07:36