Steve Marcus / REUTERS
TEMA DANA U BORILAČKOM SVIJETU

POSLJEDICE MCGREGOROVOG DIVLJANJA U NEW YORKU SU KATASTROFALNE Sprema se optužnica za fizički napad, a otkazane su tri borbe

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. travanj 2018. 12:27

UFC zvijezda Conor McGregor je u noći sa četvrtka na petak prema hrvatskom vremenu priveden od strane njujorške policije radi incidenata koji je počinio ranije tog dana u Brookylnu te je zadržan u pritvoru.

Glasnogovornik NYPD-a George Tsourovakas je rekao američkim medijima kako istraga traje, te da u ovom trenutku nemaju konkretnije informacije koje mogu otkriti za javnost, piše Fightsite.hr.

Irac se sam predao policiji i to u 78. postaju u Brooklynu, a prema riječima glasnogovornika policije protiv njega još uvijek nije podignuta optužnica. No, NBC javlja kako bi prema njihovim informacijama McGregor trebao biti terećen za napad.

Podsjećamo kako se McGregor, zajedno s pripadnicima svog tima, pojavio u Barclays Centru gdje će se ovog vikenda održati UFC 223, a na kojem bi on napokon trebao ostati bez pojasa UFC prvaka. U zgradu su pušteni od strane reporterskog tima “TheMacLife” portala, koji je u McGregorovom vlasništvu, a koji su imali akreditacije za ulazak u dvoranu.

Meta “Notoriousa” i njegove bijesne bande je bio autobus koji je prevozio borce, njihove timove i ljude iz UFC-a. Točnije, okomili su se na onaj koji je prevozio Rusa Khabiba Nurmagomedova. Autobus je doslovno demoliran kantama za smeće, stolicama i bilo čim drugim što su uspjeli naći na licu mjesta. Video snimke otkrivaju kako je čitav prizor izgledao kao teroristički čin.

Posljedice su katastrofalne. UFC borac Michael Chiesa, koji se nalazio u autobusu, je pretrpio posjekotine zbog kojih je prevezen u bolnicu. Naknadno je utvrđeno kako nije sposoban nastupiti u subotu protiv Anthonyja Pettisa te je maknut s popisa borbi. Prvakinja Rose Namajunas je također dobila udarac u čitavom kaosu te se u jednom trenutku činilo da niti ona neće moći nastupit na UFC-u 223, no pokazalo se da to ipak nije slučaj. Ray Borg je također maknut s popisa borbi gdje se trebao sučeliti s Brandonom Morenom. Detalji njegovog uklanjanja s popisa borbi nisu još uvijek poznati.

Čim se nemili događaj dogodio UFC je također s popisa borbi maknuo i Artema Lobova, McGregorovog klupskog kolegu. Što ukupno čini čak tri dvoboja koja se neće održati u Barclays Centru.

Špekulira se da je razlog McGregorovog divljačkog napada nezapamćenog u povijesti borilačkog sporta sukob koji se prije dva dana na hodnicima službenog UFC-ovog hotela dogodio između Khabiba Nurmagomedova i Artema Lobova. Dva Rusa su se verbalno razračunali na hodnicima, a u jednom trenutku su članovi tima Nurmagomedov okružili “Ruskog malja” te se činilo da bi moglo doći i do fizičkog obračuna.

Linker
23. travanj 2024 11:40