David Mariuz/Getty Images
NEŠTO SE 'KUHA'

POTENCIJALNA NOVA BORBA STIPE MIOČIĆA GLAVNA JE VIJEST U BORILAČKIM KRUGOVIMA Ufc-ov prvak zagolicao maštu navijačima, Hrvat mu ekspresno odgovorio!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2019. 09:44

Teškaška borba Stipe Miočića i Jona Jonesa vjerojatno nije samo špekulacija Chaela Sonnena. Nakon što je “American Gangster” iznio informaciju kao čiji izvor je naveo Ariela Helwanija, sad se javio Jon Jones. On je putem Twittera svoje pratitelje upitao što misle o borbi njega protiv Stipe, piše Fightsite.hr.

Danas smo već pisali o tome kako je Chael Sonnen rekao da ima informacije o dogovaranju teškaške borbe Stipe Miočića i Jona Jonesa. Tim je putem za sebe rekao kako je on inače osoba koja se bavi špekulacijama, no da je ovo informacija koju mu je iznio Ariel Helwani, koji je po tom pitanju njegova suprotnost. Nedugo nakon toga javio se Jon Jones.

“Mislim da niste spremni svjedočiti borbi Stipe Miočića protiv mene, bi li vam srpanj dao dovoljno vremena da se pripremite?”, napisao je Jones na Twitteru, direktno se time obrativši fanovima. Vrlo zanimljiva izjava, za koju ne možemo znati je li došla potaknuta time što je izjavio Sonnen ili se uistinu “nešto kuha” po tom pitanju.

Što se tiče spomena mjeseca srpnja, lako je pretpostaviti kako je Jones tim putem mislio na UFC 239. U pitanju je event koji se održava 6. srpnja te vjerojatno nema borca koji se na njemu ne bi volio naći. Tog se vikenda u Las Vegasu održava “International Fight Week” te se promocija svake godine trudi tog vikenda napraviti najveći spektakl u skladu s mogućnostima. Prošle godine su priredbu organiziranu tog vikenda predvodili Stipe Miočić i Daniel Cormier.

Nije dugo trebalo Stipi Miočiću da odgovori na Twitter objavu Jona Jonesa. On je to napravio ekspresno, kratko i efikasno. Najvažnije je kako je dao do znanja da je zainteresiran za tu borbu.

Sve je krenulo videom koji je na svom kanalu objavio Chael Sonnen, nastavilo se Twitter objavom Jona Jonesa, a sada se pojavio i odgovor Stipe Miočića. Ukratko, potencijalna borba Jonesa i Miočića vrlo brzo je postala top vijest u svjetskim borilačkim medijima, ostavivši mirovinu Conora McGregora u drugom planu.

Screenshot

Miočićeva objava na Twitteru došla je nakon što je Jones svoje fanove upitao što misle o njegovoj borbi protiv bivšeg teškaškog prvaka u srpnju. Pojavila se uistinu lavina komentara, a onda se napokon ukazao Stipe.

“Spreman sam, vidimo se tamo!”, napisao je Stipe na svom Twitteru, usput podijelivši prvobitnu objavu Jona Jonesa.

23000 oznake “sviđa mi se” kod Jonesa i 9300 kod Stipe dovoljno govore o tome kako bi fanovi reagirali na dogovaranje te borbe. Osim toga, ovo je prvi put od srpnja prošle godine i poraza od Daniela Cormiera, da je Stipe pozitivno reagirao na spomen bilo koje druge borbe osim revanša. Tako da vjerujemo kako se nešto uistinu radi po tom pitanju. Pa čak i ukoliko se radi samo o svojevrsnoj pripremi podloge za neka buduća ugovaranja, uzbuđenje u MMA zajednici je nemoguće sakriti.

Na reakciju UFC-a nakon prepiske boraca na Twitteru također nije trebalo dugo čekati. Iz američke organizacije objavili su da će se Jon Jones zaista i boriti u srpnju, ali ne protiv Miočića u teškoj, već protiv Thiaga Santosa u poluteškoj kategoriji.

Linker
23. travanj 2024 09:22