screenshot Twitter
NEOBIČAN RAZLOG

POVRIJEDIO MU JE EGO? Frank Mir otkrio uzrok ekspresnog poraza od legendarnog Fedora Emelianenka!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. svibanj 2018. 10:33

Frank Mir je poražen u glavnoj borbi Bellatora 198, koji smo proteklog vikenda pratili iz američkog Chicaga. Bolji od njega nokautom u prvoj rundi, za samo 48 sekundi, je bio legendarni Fedor Emelianenko. Kasnije je otkriveno kako je to bila i jedina ugovorna borba Mira i Bellatora u ovom trenutku, pa bi bivši UFC prvak sada mogao odraditi meč u nekoj drugoj promociji, poput bogatog ruskog ACB-a s kojima ima odličan odnos, piše Fight Site.

Govoreći u podcastu “Phone Booth Fighting” Amerikanac je priznao da mu je poraz teško pao na njegov ego. A ego je, prema Miru, kumovao i samom porazu. O čemu se radi? Naime, Mir tvrdi da je ono “džudaško bacanje” bilo zaslužno da krene “na sve ili ništa”, iako za to nije bilo potrebe.

“To bacanje je nekako povrijedilo moj ego. Moram priznat, bilo je sramotno onako poletjeti kroz zrak. Kada sam se dignuo na noge, nekako sam se prebacio na ulični ‘mod’. Počeo sam bacati lijevu ruku, a nakon te lijeve ruke, umjesto da nastavim udarati i ostanem fokusiran… I duga pauza i sve to zajedno je kumovalo tome da nisam bio na nivou koji sam trebao biti. Raspao sam se u tom trenutku i tu se vidjelo najviše tog ‘ring rusta’. Kada sam uletio u razmjenu. Jednostavno sam postao previše emotivan, umjesto da sam ostao smiren”, objasnio je Mir uzroke svog teškog poraza.

Iskusan borac kakav je, sada vidi svoje greške i spreman ih je popraviti…

Linker
25. travanj 2024 11:10