screenshot
NISU MU SJELE KRITIKE

PREDSJEDNIK UFC-A BAHATO ODBRUSIO JEDNOJ OD NAJVEĆIH TEŠKAŠKIH ZVIJEZDA Legendi poručio: 'Javi se kada ostvariš prodaju poput njegove'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. svibanj 2018. 19:02

UFC 225, koji je na rasporedu 10. lipnja u američkom Chicagu, će ponuditi i meč između Alistaira Overeema i Curtisa Blaydesa – top boraca UFC-ove teške kategorije!

No, ovaj dvojac će se naći na uvodnom programu, ne među pet glavnih mečeva večeri. Tamo se pak našla bivša WWE kečerska zvijezda CM Punk, kojem će ovo biti drugi nastup u Octagonu nakon debakla u debiju. U Chicagu će snage odmjeriti s Mikeom Jacksonom, također MMA početnikom kojem u normalnim okolnostima ne bi bilo mjesta na glavnom popisu borbi, piše Fight Site.

I stoga ne čude kritike koje je Nizozemac prošlog tjedna uputio prema svojim šefovima jer su ga gurnuli na uvodnu kartu. Upitan kako komentira te reakcije svog nezadovoljnog borca, predsjednik UFC-a Dana White je bio prilično odrješit. Nije želio pretjerano lamentirati s novinarima koji su pred njega stavili to pitanje.

Pomalo bahato i nervnozno je tek odgovorio:

“Kada Alistair Overeem proda PPV prijenosa koliko će to napraviti CM Punk, neka se onda javi.”

U ovoj izjavi Dana White je zapravo objasnio poslovni model kojim se vode novi vlasnici UFC-a. Prodaja PPV-a prije svega, a sve ostalo poslije toga. Ne radi se o nikakvom iznenađenju s obzirom da je upravo ovaj model i doveo UFC u probleme posljednje dvije godine. No, možda čudi da je White to ovako direktno sasuo bivšem izazivaču “u glavu” i to preko medija.

Alistair Overeem je dio UFC-a od 2011. godine. Do sada je odradio 13 mečeva, uz odličan “score” od 8 pobjeda i 5 poraza. Pobjeđivao je bivše prvake Werduma, Belforta, Arlovskog, Mira, Lesnara i Dos Santosa. Ukupno u karijeri ima impresivnih 43-16, a u svom vlasništvu je imao pojaseve K-1 WGP prvaka, Dreama i Strikeforcea.

Linker
25. travanj 2024 15:13