screenshot
PROBLEMATIČAN SLUČAJ

PREDSJEDNIK UFC-A ČVRSTO STAO UZ SVOJU ZVIJEZDU I ODLUKU KOJA JE IZNENADILA BORILAČKI SVIJET 'Svi koje sam spomenuo vjeruju da je nevin'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2018. 10:41

Dana White je imao svojih razmirica s Jonom Jonesom u prošlosti. Ali u slučaju Jonesovog najnovijeg pozitivnog testa na doping predsjednik UFC-a čvrsto je stao u obranu svog borca kao i odluke da UFC 232 priredbu preseli iz Las Vegasa u Los Angeles.

Iako je kod Jonesa pronađen tek mali trag turinabola- susptance za koju je suspendiran u srpnju 2017., Aletska komisija Nevade odlučila je zabraniti mu nastup ovog vikenda. No komisija u Kaliforniji borbu je odobrila te zajedno s antidopinškom agencijom USADA-om vjeruje da se radi o ostacima istog turinabola za koji je već bio suspendiran prošle godine, piše Fight Site.

Jon Jones puts his arms in the air after his UFC light heavy weight championship fight against Glover Texeira at Baltimore Arena in Baltimore, in this file photo taken April 26, 2014.  Mixed martial arts star Jones was given 18 months' probation by a New Mexico judge on Tuesday for leaving the scene of a car crash in which a pregnant woman was hurt, according to online court records and local media.   Mandatory Credit: Tommy Gilligan-USA TODAY Sports/Files
Tommy Gilligan-USA TODAY Sports/Files / USA Today Sports

“Nitko u povijesti UFC-a nije više puta sj**ao od Jona Jonesa”, rekao je White za MMA Junkie. “Budimo iskreni. Kada imate tipa poput Jonesa, što mislite koliko će ljudi stvarno riskirati svoju reputaciju, reputaciju UFC-a, reputaciju komisije u Kaliforniji, reputaciju Jeffa Novitzskog, reputaciju USADA-e- i lista se nastavlja- za tipa koji je sj**ao stvari toliko puta kao što je Jon Jones? Svi ovdje i svi koje sam spomenuo sto posto vjeruju da je Jones nevin.”

White tvrdi da su meč Jonesa i Alexandera Gustafssona koji predvode UFC 232 borbom za pojas poluteške kategorije odlučili pod svaku cijenu ostaviti na programu ne kako bi spasili prodaju PPV-a već zato što vjeruju da je Jones zaista nevin.

“Znate da mene nije strah otkazati borbu. Pa neću čitavu je**nu priredbu preseliti u Los Angeles zato što trebamo Jonesa da se bori iz financijskih razloga i takvih sranja. Jon Jones je trenirao za ovu borbu. Gustafsson je trenirao za ovu borbu. Ova borba u ovoj diviziji se treba održati. Ova borba se treba održati i održat ćemo je jer (Jones) nije ništa skrivio.”

Linker
25. travanj 2024 13:23