REUTERS
SKANDAL

PREDSJEDNIK UFC-A UHVAĆEN U LAŽI NAKON ŠTO JE DEMANTIRAO TEORIJU KOJA JE IZAZVALA POPLAVU REAKCIJA Whiteov neuvjerljiv izgovor ekspresno pao u vodu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2018. 10:10

“Znate što je zanimljivo? Prije nego sam trebao otići na medijski dan, došli su mi iz UFC-a i rekli kako moram ići sam. Pitao sam zbog čega jer ja inače svuda odlazim zajedno sa svojom braćom. Pogledajte Embedded ili bilo koji drugi video, mi smo uvijek zajedno. Nisam znao zašto je to tako, ali prihvatio sam i otišao sam. Vidite što se na kraju dogodilo. Na medijski dan prije prošle borbe smo odlazili svi zajedno, a sada su mi više puta dolazili reći da moram ići sam. Na kraju su dozvoliti da sa mnom idu Ali i još jedan momak. A možete zamisliti što bi bilo da smo došli nas svih 15, koji smo cijeli tjedan svuda išli zajedno. To mi je veliko pitanje”, izjavio je UFC prvak Khabib Nurmagomedov gostujući u popularnoj ESPN-ovoj emisiji koju vodi Ariel Helwani te je izazvao pravu poplavu reakcija na svoju kontroverznu izjavu.

Kontroverznu zato što je Rus prvi puta javno izrazio sumnju da je UFC sudjelovao i dapače planirao čitav incident u Brooklynu kako bi zapravo posijali sjeme meča “McGregor vs. Khabib”. Možda su stvari otišle predaleko, možda UFC nije vjerovao da će McGregor autobus gađati s metalnim kolicima i da će pritom stradati neki borci, no teorija Khabiba Nurmagomedova iz današnje perspektive ima jako puno smisla, piše Fight Site.

Screenshot: YouTube

Irac se relativno lako izvukao od optužbi u New Yorku, UFC je uspio dogovoriti dvoboj protiv Nurmagomedova, a u konačnici čitava promocija meča se svodi upravo na taj incident u Brooklynu. Nurmagomedov smatra da je tu previše podudarnosti da bi sve bilo slučajno…

“Ne znam, ali situacija je luda. Iz nekog razloga su svi morali ostati u hotelu, a onda se tamo pojavilo 30 ljudi. Imam jako puno pitanja oko toga, ali ne želim razmišljati o nečemu što je iza nas”, dodao je u izjavi za ESPN.

Gostujući u utorak u popolarnom američkom “talk showu” “The Jim Rome Show”, predsjednik Dana White se morao suočiti i s tim optužbama. Upitan što kaže na takvu teoriju, predsjednik UFC-a je očekivano sve vrlo glatko demantirao.

Da bi se što uvjerljivije obranio, White je odlučio iznijeti teoriju prema kojoj se McGregor sada više ne može boriti u New Yorku, što je velik udarac za kompaniju jer je upravo Madison Square Garden rezerviran za najveće evente koji donose najveći proifit.

Khabib Nurmagomedov sumnja da su UFC i Conor McGregor zajedno izrežirali napad na autobus!

screenshot

“Conor se više ne može boriti u New Yorku. Tamo smo zaradili 18 milijuna dolara samo od ulaznica. New York mu više ne dopušta da se bori u državi New York. Učinili bi ono što se priča i riskirali ovo za što? Koja bi bila svrha svega?”, pita se predsjednik UFC-a i tim pitanjem zapravo pokušava demantirati optužbe.

Odgovor na njegovo pitanje je jasan – svrha svega je 2.5 milijuna prodanih PPV-a koliko očekuju od meča na UFC-u 229. Ako se obistine njihove vlastite projekcije, UFC će nadmašiti svoj dosadašnji rekord prodaje za 900 tisuća. Ili ako govorimo u brojkama samo od PPV prodaje UFC bi na UFC-u 229 trebao zaraditi više od 150 milijuna dolara. To je priličan motiv, a s obzirom na nesnalaženje UFC-a posljednje dvije godine u biznisu koji su sami izmislili, sve je moguće…

New York demantirao Whitea: “NYSAC nikada nije odbila licencu Conoru McGregoru!”

Atletska Komisija države New York je vrlo brzo demantirala predsjednika UFC-a Danu Whitea koji je braneći se od optužbi da je UFC sudjelovao u napadu McGregora na autobus s borcima u Brooklynu izjavio kako “se Conor više ne može boriti u državi New York”.

U izjavi za MMAFighting glasnogovrnica Lee Park je u potpunosti opovrgnula tvrdnje predsjednika UFC-a. Dapače, izjavila je kako McGregor uopće nije zatražio licencu za natjecanje u toj državi pa je nemoguće uopće prejudicirati kakva bi odluka o istoj bila.

Park potvrđuje da slavni Irac u ovom trenutku nema licencu, ali osnovni razlog je taj što je nije niti zatražio.

“Ništa se nije promijenilo kada govorimo o statusu licenciranja gospodina McGregora kako bi mogao sudjelovati u natjecanjima u borilačkom sportu u državi New York. Trenutačno nema licencu za natjecanje u New yorku, ali nije niti podnio zahtjeva za licenciranje. Ako i kada podnese taj zahtjev, Atletska Komisija će njegov zahtjev razmotriti i prema našim pravilima će donijeti odluku”, objašnjava Park.

Mixed Martial Arts fighter Conor McGregor is escorted by New York City Police (NYPD) detectives from the 78th police precinct after charges were laid against him in the Brooklyn borough of New York City, U.S., April 6, 2018. REUTERS/Brendan McDermid
REUTERS

Glasnogovornica u svojoj izjavi nije potvrdila niti namjeru Komisije da spriječi McGregora u nekim budućim nastupima u njihovoj saveznoj državi. Dapače…

“UFC nikada nije pitao bi li Conor McGregor mogao sudjelovati u nekoj borbi u New Yorku. Kao drugo, New York nikada nije odbio potencijalni UFC meč u kojem bi sudjelovao Conor McGregor”, zaključuje Park.

Podsjećamo na Whiteovu izjavu koju je istog dana dao pred milijunskim auditorijem gostujući u popularnom “The Jim Rome Showu”.

“Conor se više ne može boriti u New Yorku. Tamo smo zaradili 18 milijuna dolara samo od ulaznica. New York mu više ne dopušta da se bori u državi New York. Učinili bi ono što se priča i riskirali ovo za što? Koja bi bila svrha svega?”, tvrdi čelnik UFC-a.

S obzirom da očito ovaj podatak koji je izrekao nije točan, White će morati pronaći neko bolje objašnjenje za optužbe koje je samo par dana prije UFC-a 229 javno rekao njegov prvak Khabib Nurmagomedov.

“Znate što je zanimljivo? Prije nego sam trebao otići na medijski dan, došli su mi iz UFC-a i rekli kako moram ići sam. Pitao sam zbog čega jer ja inače svuda odlazim zajedno sa svojom braćom. Pogledajte Embedded ili bilo koji drugi video, mi smo uvijek zajedno. Nisam znao zašto je to tako, ali prihvatio sam i otišao sam. Vidite što se na kraju dogodilo. Na medijski dan prije prošle borbe smo odlazili svi zajedno, a sada su mi više puta dolazili reći da moram ići sam. Na kraju su dozvoliti da sa mnom idu Ali i još jedan momak. A možete zamisliti što bi bilo da smo došli nas svih 15, koji smo cijeli tjedan svuda išli zajedno. To mi je veliko pitanje”, izjavio je UFC prvak Khabib Nurmagomedov u ponedjeljak.

Linker
26. travanj 2024 11:21