Screenshot
NOVA DRAMA

PROCURILI TAJNI PLANOVI UFC-A Posljednji protivnik Stipe Miočića ostaje bez titule, kontroverzni predsjednik želi pošteno unovčiti povratak zvijezde!

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 30. rujan 2018. 01:02

Ponovo se događaju drame na čelu UFC-a. Ariel Helwani, novinar ESPN-a koji nerijetko surađuje s UFC-om otkrio je planove organizacije za kraj tekuće kalendarske godine, koji se nisu odvili baš onako kako je Dana White planirao, pa je odlučio posegnuti za nepoštenim potezom.

“UFC je htio upariti Yoela Romera i Alexandera Gustaffsona na UFC-u 230 te Jona Jonesa i Daniela Cormiera na UFC-u 232 za tešku titulu, što su obojica odbila. Kada su shvatili da ne mogu dogovoriti DC vs. Jones na UFC-u 232, odlučili su odustati i od meča Romero vs. Gustafsson na UFC-u 230 kako bi mogli imati pravog prvaka poluteške, ali i jako ime u meču. Sada je plan organizirati dvoboj Jones vs. Gustafsson 29. prosinca na UFC 232 priredbi i to za pojas u poluteškoj kategoriji. I dalje nemaju glavni meč za UFC 230”, zaključio je Helwani na svojem Twitter profilu.

U prijevodu, Cormier će izgubiti poluteškašku titulu zbog borbe s Lesnarom u teškoj, ali i zato što White želi zaraditi na povratku Jona Jonesa davši mu priliku za borbu za pravi, a ne privremeni pojas.

Kad usporedimo ovu situaciju primjerice s onom Conora McGregora u kojoj je držao pojas unatoč dvije godine neaktivnosti, jasno je da je novac prioritet u odnosu na dosljednost. Vidjet ćemo kako će se na kraju rasplesti taj kaos.

Linker
17. travanj 2024 08:21