Screenshot: Youtube
VRATIO SE 2015.

PROTIV KOGA ĆE SE TO BORITI MIRKO FILIPOVIĆ? Riječ je o 47-godišnjem veteranu koji je posljednju borbu izgubio od 185 kg teškog sumo borca

TSUYOSHI KOHSAKA Mirkov suparnik veteran je od 47 godina i bez većih uspjeha u MMA karijeri.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. prosinac 2017. 11:57

Čovjek protiv kojeg će se na Staru godinu u Saitama Areni boriti Mirko Filipović, hrvatskoj je javnosti potpuno nepoznat. Ništa odveć čudno jer se, prvo, radi o veteranu, ima 47 godina, a uz to baš nikad u karijeri nije ostvario niti jedan imalo zapaženiji uspjeh.

Točnije, jedan od dojmljivijih mu je rezultata polufinale turnira zvijezda u usponu 2000. Doduše, malo je sumnjivo kakva je to zvijezda u usponu koja je tada imala već 30 godina, ali dobro... Ne budimo sitničavi.

Kohsaka se u mladosti bavio ozbiljnim, olimpijskim sportom judom. Ovaj je sport počeo trenirati još u srednjoj školi, nastavio na sveučilištu te nakon diplome postao i profesionalni judaš. No, od judaške karijere je morao odustati nakon ozljede koljena. Godinu potom, bilo je to 1995, oprobao se u mješovitim borbama i tu ostao do današnjih dana.

Godine 1998. je potpisao i za UFC te ondje odradio nekoliko borbi. Od poznatijih imena u MMA s kojima se borio redom je gubio od Randyja Couturea (2001), Marka Hunta (2006), od Fjodora Jemeljanjenka dvaput (2000. i 2005). U biti, službeno je jedan meč protiv Jelemeljanjenka dobio (2000), ali bila je riječ o kontroverznoj pobjedi. Naime, Japanac je Rusu laktom razbio glavu, otvorio mu ranu iz prijašnjeg meča te je borba prekinuta bez pobjednika. No, kako je riječ bila o turnirskom nadmetanju, netko je morao ići u sljedeći krug. Fjodor raskrvavljene glave, nesanirane ozljede nije mogao pa su dalje pustili Kohsaku.

Posljednji put ovaj je Japanac u ringu bio prije godinu dana. Također na Rizin turniru u Tokiju kada je 29. prosinca izgubio od Estonca Baruta Kaita. Možda vam se ovo ime čini poznatim? Riječ je o onom sumo borcu, “kugli” od 185 kilograma, kojeg je baš Cro Cop u polufinalu tog istog turnira lakoćom svladao. E, dakle, upravo ta nakupina sala, Estonac Kaito borbu prije, u četvrtfinalu pobijedio je Kohsaku.

Karijera gotova - 2006!

Sad vam je malo jasnije o kakvom se zapravo borcu radi. Još jedan dodatak. Kohsaka je MMA karijeru završio 2006, ali mu je očito dosadilo te se vratio 2015.

Od tada je imao dvije borbe, jednu je dobio, drugu izgubio. Kako bi ipak od nečeg i živio, Kohsaka je u Japanu otvorio dojo školu. Dojo je određena vrsta japanske tradicionalne borilačke vještine. Godine 2012. primio je počasni crni pojas brazilskog jiu-jitsua te je imenovan savjetnikom u Japanskom savezu brazilskog jiu-jitsua.

Tsuyoshi Kohsaka - osobni karton


Rođen: 6. ožujka 1970.
Visina: 180 cm
Težina: 102 kg
MMA omjer: 27-2-19

Raspored

Borba Mirka Filipovića s Japancem Kohsakom na staru godinu 31. prosinca prema rasporedu je deveta, s tim da cijeli program počinje u 8 sati po hrvatskom vremenu.

To konkretno znači da bi se Cro Cop u ringu trebao pojaviti oko 11.30. U Hrvatskoj će borbu prenositi gol.hr, a snimka će biti kasnije prikazana na Novoj TV.

Linker
26. travanj 2024 17:13