Wanderlei Silva
 Lars Baron/Bongarts/Getty Images
CRNA STRANA KRVAVOG SPORTA

SLAVNI BORAC I LEGENDARNI PRVAK ŠOKIRAO SVIJET POTRESNIM PRIZNANJEM NAKON LIJEČNIČKOG PREGLEDA 'Imam osam od 10 simptoma oštećenja mozga!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. veljača 2019. 17:32

Legendarni Pride prvak i UFC veteran Wanderlei Silva odlučio je javno objaviti kakve je posljedice na njega ostavila 23-godišnja borilačka karijera.

42-godišnji Brazilac je još 2016. godine u jednom intervjuu ustvrdio:

"I dalje ne znamo posljedice koje nam ostavlja naša profesija, posljedice na naše tijelo i naš mozak. Nekada prijateljima u šali kažem da je dobro što zaboravljam stvari jer uz one dobre, zaboravim i one loše. Ali ako stavimo šalu na stranu i govorimo o posljedicama udaraca na mozak, imao sam 12 od 15 simptoma oštećenja kada sam razgovarao sa stručnjakom na tom polju", rekao je tada Silva, a sada je još detaljnije sve opisao u intervjuu za brazilski portal 'Vale Tudo', piše Fight Site.

“Bio sam na pregledu za glavu i od deset simptoma oštećenja koje su tražili, ja imam osam. Naprimjer: promjene raspoloženja, zaboravljanje stvari, problemi sa spavanjem…Što sam više udaraca primao, manje sam ih mogao podnositi. Manje sam mogao provesti u ringu podnoseći te udarce na nogama. Vjerujem da i na treninzima treba ići lakše, treba se naporno i tvrdo sparirati, ali to ne može biti svaki dan. Ovo je poruka onima koji imaju mlade borce,” poslao je “Ubojica sjekirom” poruku svima koji se misle baviti ovim krvavim sportom.

Screenshot: YouTube

Linker
25. travanj 2024 00:45