Screenshot (YouTube )
VELIKI REVANŠ

SLUŽBENO POTVRĐENA VELIKA ODLUKA UFC-A Cormier ostaje bez pojasa! Kontroverzna zvijezda vraća se borbom za naslov protiv svog najtežeg protivnika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2018. 15:00

Borba Jona Jonesa i Alexandera Gustafssona je službena! Ovaj veliki revanš predvoditi će UFC 232, posljednji event u ovoj godini. Osim toga, Daniel Cormier ostaje bez pojasa poluteške kategorije i pobjednik ove borbe biti će novi prvak.

Tako je napokon službeno poznat datum povratka Jona Jonesa, datum kada će po mnogima najbolji najtalentiraniji borac u povijesti još jednom pokušati oživjeti svoju karijeru i dovesti je na jedan novi stupanj. On je sam najavio kako ćemo vidjeti boljeg i poniznijeg Jona Jonesa nego ikad do sada, a već u prvom ispitu biti će u prilici ponovno postati prvak poluteške kategorije, budući da je UFC objavio kako će Daniel Cormier tim putem ostati bez pojasa, jer istog do kraja karijere više ne namjerava braniti. Protiv sebe će imati čovjeka koji je došao najbliže tome da ga savlada, piše Fight Site.

Bilo je to 21. rujna 2013. godine, na UFC 165 eventu u Torontu. Jon Jones pristigao je kao prvak s četiri obrane naslova za redom i borac koji je do tada svakoga uspio izdominirati. S druge strane imao je 26-godišnjeg Šveđanina u nizu od šest pobjeda, no isto tako borca kojeg je Jones podcijenio i to mu se umalo obilo o glavu. Nakon tri runde, Gustafsson je čisto vodio, postavši i prvi borac koji je Jones uspio srušiti, no šampion se probudio u šampionskim rundama te je jednoglasnom odlukom sudaca uzeo pobjedu u borbi za koju su mnogi vjerovali da je trebao izgubiti, odnosno da je izgubio prve tri runde.

Sada će Gustafsson, pet godina stariji i iskusniji, imati drugu priliku savladati Jonesa i ukupno treću za doći do pojasa prvaka poluteške kategorije. Pokušati će savladati Jonesa koji kreće u još jedan put iskupljenja, uz nadu kako će ovog puta ipak ostati u sportu te da će fanovi moći redovno uživati u njegovom talentu, a ne da isti moraju prolaziti kroz njegove skandale u medijima ili kroz padove na doping testu.

Zanimljivost je ipak ta da se Gustafsson, unatoč Jonesovom padu na doping testu i suspenziji, nije borio dulje od njega. Jonesu se incident dogodio krajem srpnja prošle godine, nakon borbe protiv Daniela Cormiera, dok je Gustafsson posljednju borbu imao još dva mjeseca prije toga. Tada je u svom Stockholmu nokautom savladao Glovera Teixeiru.

Ovaj event do sada je trebao kao glavnu borbu imati dvoboj Cris Cyborg i Amande Nunes, odnosno ženski MMA superfight s pojasom perolake kategorije kao ulogom. Sada je jasno kako će se njih dvije morati zadovoljiti mjestom u sunaslovnoj borbi. Event se održava 29. prosinca, a mjesto radnje je T-Mobile Arena u Las Vegasu.

Linker
24. travanj 2024 14:32