Daniel Cormier
 Bob DeChiara / USA TODAY Sports
SPEKTAKL U LAS VEGASU

ŠOK U LAS VEGASU, CORMIER NOKAUTIRAO STIPU MIOČIĆA! Prvak poluteške kategorije brutalnim udarcem srušio prvaka teške i ispisao povijest UFC-a!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 08. srpanj 2018. 02:34

Gotovo dvije godine i dva mjeseca dugu vladavinu Stipe Miočića u teškoj kategoriji UFC-a okončala je kratka, precizna i moćna desnica Daniela Cormiera.

Cormier (21-1-1, 10 KO) je nokautirao Miočića (18-3, 13 KO) pola minute prije isteka prve runde super-meča u lasvegaškoj T-Mobile areni, prvog u povijesti UFC-a u kojem je prvak poluteške kategorije izazvao prvaka teške kategorije. I nažalost po američkog Hrvata, prvog u kojem je prvak poluteške kategorije istodobno postao i prvakom teške.

No, valja se priznati, Cormier je apsolutno zaslužio naslov. Iako mu je trebalo nekih dvije minute da nađe svoju savršenu distancu, u čemu mu je Miočić (pre)opuštenim stavom itekako pomogao, jednom kad je krenuo pogađati više nije stao. S par dobrih kombinacija Daniel je uzdrmao Stipu sredinom runde, potom ga slučajno prstima potegnuo po oku, da bi ga nakon nastavka meča iz klinča savršeno pogodio kratkom desnicom u bradu. Miočić je pao kao pokošen, a Cormier je dovršio započeto s još četiri udarca u glavu polusvjesnog vatrogasca iz Clevelanda.

Ujedinjenjem naslova u poluteškoj i teškoj Cormier je postao tek drugi čovjek u povijesti UFC-a, nakon Conora McGregora, koji je istodobno držao titule u dvije težinske kategorije.

- Bio sam teškaš kroz dosta dugi period i onda sam napustio kategoriju. Nikada nisam znao što mogu postići, ali večeras sam dobio odgovor. Ja sam prvak u dvije kategorije, baby! - rekao je Cormier nakon meča.

Da bi show u Las Vegasu bio potpun, pobrinulo se jedno lice iz prošlosti. Naime, meč je pratio bivši UFC prvak, danas jedan od najpopularnijih hrvača u WWE-u, Brock Lesnar, kojeg je Cormier sasvim spontano (možeš misliti) pozvao da uđe u kavez.

- Ovdje je tip kojeg dugo znam. Hrvač, bivši UFC prvak. Nikada nisam mislio da ću se boriti s njim, ali Brock Lesnar, dovuci svoje dupe ovdje!

U skladu s pažljivo pripremljenim scenarijem Lesnar je uletio u oktogon nakon borbe i silovito gurnuo Cormiera u prsa uz riječi "Miočić je s***e, DC dolazim po trebe!" koje je popratio sočno psovkom. Ekipa se odmah uskomešala, a par jakih momaka moralo je obuzdati Cormiera da ne potegne i drugi kratki kroše večeri. U kojem bismo, moramo priznati, znatno više uživali.

Dana White je cijelu gungulu popratio sa širokim osmijehom, a kako i ne bi kad se riješio prvaka kojeg nije volio ili nije znao promovirati (Miočić) plus sprema meč između čovjeka koji je ujedinio naslove i ultra popularnog kečera i bivšeg prvaka koji ulaznice i prijenose prodaje kao pivu žednim navijačima. Jedino što bi moglo stopirati novi super-meč je mali problem nedopuštenih supstanca koje je Lesnar u dosadašnjoj karijeri gutao kao da su čokoladice. Američka antidopinška agencija sigurno će pozorno pratiti cijelu situaciju ako meč zaista bude najavljen. E sad, koliko će biti detaljni i rigorozni u svojim kontrolama, to pitanje prepuštamo nekom drugom.

Linker
19. travanj 2024 18:45