USA TODAY Sports / REUTERS
PRVI OBAVIJESTIO NAVIJAČE

ŠOK U UFC-U! PRVAK PAO NA DOPING TESTU Poznati borac se odmah odriče titule: 'Pokušavamo razumjeti što se dogodilo...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2019. 22:09

TJ Dillashaw je pao na doping testu! UFC prvak u bantam kategoriji je preko društvenih mreža otkrio kako su ga Komisija u New Yorku (NYSAC) i USADA obavijestili o netipičnim rezultatima njegovog doping testa, za koji je uzorak izuzet uoči meča protiv Henryja Cejuda u siječnju u Brooklynu, piše Fight Site.

Amerikanac je također naglasio kako planira odreći se UFC titule “iz poštenja i respekta prema ostatku divizije dok se stvar ne riješi”.

“Svim mojim fanovima, htio sam biti prvi koji će vas obavijestiti da su me USADA i NYSAC informirali o netipičnom rezultatu doping testa uoči moje posljednje borbe”, započeo je obraćanje fanovima na Instagramu te je nastavio:

“Riječi ne mogu otkriti koliko sam razočaran u ovom trenutku, molim vas da shvatite kako radim sa svojim timom kako bih razumio što se dogodilo i kako razriješiti ovu situaciju na najbrži mogući način.”

Dillashaw će, kao što smo i otkrili na početku teksta, napustiti tron bantam kategorije…

“Iz poštenja i respekta prema ostatku divizije, informirao sam UFC da ću dobrovoljno napustiti svoju titulu dok se bavim ovim pitanjima. Želim zahvaliti svima za potpori”, zaključio je Dillashaw.

UFC za sada šuti, a nikakve informacije nisu stigle niti od strane nadležnih tijela u ovom slučaju – a to su USADA i Komisija u New Yorku. No, očekuje se da bi u narednim satima o novom doping skandalu jednog UFC prvaka mogao nešto reći čelnik UFC-a Dana White.

Ovo će svakako biti ogroman udarac za elitnu svjetsku pomociju. I dok i dalje muku muče s pozitivnim doping testovima Jona Jonesa koje mu progledavaju kroz prste, sada je i drugi šampion očito “pao na doping”.

Linker
25. travanj 2024 07:49