Profimedia, Alamy
BIVŠI PRVAK U AKCIJI

STIGLA JE SLUŽBENA POTVRDA VELIKE VIJESTI Velasquez se vraća borbama i to odmah okršajem protiv jednog od najtežih mogućih protivnika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2018. 16:39

Cain Velasquez službeno se vraća i to u borbi kojoj smo se nadali još otkako smo prvi put pročitali insinuacije o tako nečemu. Bivši UFC-ov teškaški prvak predvoditi će prvi UFC event na glavnom ESPN-ovom kanalu i boriti će se protiv Francisa Ngannoua, piše Fight Site.

17. veljače u Phoenixu trebali bismo ponovno gledati Caina Velasqueza u Octagonu, dvije godine i sedam mjeseci nakon posljednjeg nastupa. U pitanju je onaj iz srpnja 2016. godine s UFC 200 eventa, kada se vratio godinu dana nakon gubitka titule te je u svojoj poznatoj maniri savladao Travisa Brownea. Tko je tada mogao očekivati da će se jednog od omiljenijih UFC prvaka čekati toliko dugo. No, sada je i službeno jer je njegov povratak osobno Dana White potvrdio ESPN-u.

Nakon što je 2011. godine predvodio prvi event na FOX-u, gdje je poražen od Juniora Dos Santosa u najgledanijoj UFC borbi u povijesti (5.8 milijuna domova), osam godina kasnije ponovno će on biti osoba koja otvara suradnju s novom velikom televizijom. Nastupiti će u glavnoj borbi UFC on ESPN 1 eventa i tamo će ga čekati Francis Ngannou.

U vrijeme kada je Cain odradio svoju posljednju borbu, Francis je bio tek nadolazeći teškaš, koji je nešto ranije došao do pobjede nad Curtisom Blaydesom u Zagrebu. Dok se Cain oporavljao te otkazivao ugovorene borbe, Francis je došao do borbe za titulu prvaka, istu izgubio, našao se otpisan od svih nakon borbe protiv Derricka Lewisa, da bi se stigao vratiti pobjedom nad Curtisom Blaydesom u njihovom revanšu, borbi gdje je također bio već u startu otpisan i proglašen autsajderom. Sada bi trebao biti spreman prirediti dobrodošlicu Cainu Velasquezu, po mnogima najboljem i najkvalitetnijem teškašu koji je nastupao u UFC-u.

Ovakvim tipom borbe, protiv Ngannoua koji se nalazi na trećem mjestu teškaške ljestvice izazivača, Velasquez bi odmah po povratku mogao dobiti priliku boriti se za titulu prvaka. Naravno, tu se računa na to da njegov timski kolega Daniel Cormier više ne bude prvak, odnosno da titulu napusti kao što je najavio. Tada bi mu protivnik vrlo lako mogao biti Stipe Miočić, koji je najavio kako će čekati sve do borbe za titulu.

Linker
19. travanj 2024 22:22