YouTube screenshot
ZASLUŽUJE UZVRAT

STIPE MIOČIĆ NIJE NIMALO IMPRESIONIRAN CORMIEROM, A U SLUČAJU DA GA PRESKOČE IMA SPREMAN PLAN 'Poruka prvaku? Bori se sa mnom, čovječe!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2018. 13:03

Bivši prvak teške kategorije Stipe Miočić nije bio nimalo sretan kada je prošlog vikenda na UFC-u 230 gledao Daniela Cormiera kako protiv Derricka Lewisa brani “njegov” pojas, piše Fightsite.hr.

“Da, vidio sam borbu”, rekao je Miočić u intervjuu s Arielom Helwanijem.

“DC je pobijedio tipa koji ima hrpu pratitelja na Instagramu i bori se s jednom rukom. Ponudio sam UFC da se borim protiv Cormiera na tom eventu, ali rekli su da nije u mogućnosti i doslovno tjedan dana poslije saznam da se bori s Lewisom. Mislim…"

Miočić je naslov u teškoj izgubio u siječnju kada ga je prvak poluteške kategorije Cormier nokautirao u prvoj rundi. Iako je s tri obrane naslova koje su prethodile porazu službeno postao najuspješniji teškaš u povijesti promocije, UFC do sada nije pokazao nikakav interes da mu daju i više nego zasluženi revanš.

“Da, naravno da me to živciralo. To sam trebao biti ja. Puno boraca nikada ne obrani pojas, a dobiju borbu za titulu ili revanš. Ja sam tri puta obranio naslov. Napravio sam im uslugu kada sam prihvatio taj ‘superfight’ i sve ostalo, a meni ne daju revanš. Nije da je bio bolji od mene čitavu borbu. Ja sam pobijeđivao, ali onda me uhvatio s tim udarcem.”

Što se Cormierove pobjede nad Lewisom tiče, Miočić nije impresioniran.

“Pobijedio je. Super za njega. Ali nisam bio impresioniran. Srušio ga je, to je sve što je napravio.”

Cormier je imao opciju boriti se s Miočićem na UFC-u 230, ali pošto je borbu prihvatio samo tri tjedna ranije, smatrao je da to nije dovoljno vremena da se pripremi za Miočića pa je radije prihvatio Lewisa. Iako je ovime Miočiću zapravo dao kompliment “Vatrogasac” kaže da mu te i ne znači previše.

“To nije dovoljno. Nisam ni ja bio u najboljoj formi, ali naravno da bih se borio. To je moj pojas… Ako se ponovno borimo neće me nokautirati u prvoj . Zašto mi ne da revanš ako je tako siguran u sebe. Ja sam bio spreman ponovno se boriti, ali on to nije htio. Mislim, što ja tu mogu.”

Cormierov plan je boriti se protiv WWE zvijezde Brocka Lesnara u prvom kvartalu 2019. nakon čega će vjerojatno otići u mirovinu. Lesnar se u Octagonu nije borio od UFC-a 200 nakon kojeg je suspendiran zbog pozitivnog doping testa.

“USADA (ntidopinška agencija) i Brock su najbolji prijatelji. Tip se nije borio dvije i pol godine, suspendiran je, i njemu daju borbu za pojas. To je ono što me najviše živcira.”

A što će napraviti ako UFC zaista odluči borbu dati Lesnaru i njega u potpunosti preskoče?

“Saznat ćemo. Ne mogu otkriti sve… Ali, da, naravno da imam plan”, zaključio je Miočić i rekao da će nastaviti pričati sve do mu ne daju borbu za pojas, a Cormieru je poručio “Bori se sa mnom čovječe!”

Linker
17. travanj 2024 15:22