Stipe Miočić i Francis Ngannou
 Scott Taetsch / Profimedia / Zuma Press
SPREMNI ZA UFC 220

STIPE MIOČIĆ U OKTOGON ULAZI VEĆ POČETKOM 2018.? Naslov će braniti protiv opakog Kamerunca koji je u subotu brutalno nokautirao Overeema!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 07. prosinac 2017. 09:03

Prema pisanju poznatog portala MMA Junkie, Stipe Miočić (17-2, UFC 11-2) i Francis Ngannou (11-1, UFC 6-0) borit će se već 20. siječnja 2018. godine na UFC 220 priredbi koja se održava u TD Boston Gardenu.

Autor teksta Simon Samano poziva se na anonimni, ali obaviješteni izvor povezan s pregovorima koji tvrdi da UFC zasad još neće javno obznaniti taj plan.

Sam meč između Miočića i Ngannoua nikako nije iznenađenje, dok ovako skori datum ipak jest. Podsjetimo, Stipe je UFC naslov prvaka u teškoj kategoriji osvojio u svibnju 2016. godine kada je nokautirao Fabricia Werduma u Brazilu, a potom je naslov dva puta obranio - nokautom Alistaira Overeema i tehničkim nokautom Juniora Dos Santosa, kojem se ujedno i revanširao za raniji poraz u karijeri.

No, kako nije bio ni blizu plaćen u skladu sa svojim statusom prvaka, Miočićev tim već nekoliko mjeseci intenzivno pregovara s UFC-om kako bi Stipi osigurali bolje financijske uvjete za predstojeće mečeve.

S druge strane, Ngannou je trenutno pod svjetlima pozornice MMA svijeta nakon što je poslije jedva minute u oktogonu efektno nokautirao Overeema na UFC 218 priredbi u Detroitu ove subote. Ultra-snaži Kamerunac s udarcem od "100 konja" vrlo brzo postao je miljenik promocije, što je i razumljivo kad se uzme u obzir njegova "rags to riches" priča, to jest put od beskućnika do prvog izazivača za naslov prvaka u samo pet godina.

Ako se ova borba zaista realizira, bit će to drugi meč za naslov prvaka na UFC-u 220, uz ogled Daniela Cormiera i Volkana Oezdemira u kojem Cormier brani pojas prvaka u poluteškoj kategoriji.

Linker
23. travanj 2024 19:50