Screenhsot: YouTube

POSAO STOLJEĆA

STVORILI NAJVEĆU BORILAČKU ORGANIZACIJU NA SVIJETU I ZARADILI STOTINE MILIJUNA DOLARA Braća Fertitta prodala i zadnji ostatak UFC-a?

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 08.09.2017. u 11:14

 • Era braće Fertitta u borilačkom sportu je i konačno završila.

  Poznata braća, koja su od UFC-a napravili najveću borilačku organizaciju na svijetu, Lorenzo i Frank, su prema pisanju uglednog Forbbesa prodali i ostatak svog udjela u kompaniji istom onom kupcu kojem su prodali i većinu tvrtke u srpnju 2016. godine. Navodno je braći nakon prvotne prodaje ostalo oko 5.8 posto dionica koje su sada odlučili i konačno prodati WME-IMG konzorciju. Cijena nije poznata, a iz UFC-a su odlučili ne komentirati ove natpise, piše Fight Site.

  Podsjećamo, WME-IMG je u srpnju 2016. godine kupio veliku većinu dionica Zuffe (UFC-a) za nevjerojatne 4.2 milijarde dolara, a proteklih nešto više od godinu dana pokušavaju vratiti dio tog novca što boljim unovčavanjem svojih evenata. To im na njihovu žalost i ne ide najbolje pa UFC u 2017. bilježi katastrofalne rezultate.

  Sada je jedino Dana White od starog slavnog trija ostao barem maleni vlasnik UFC-a. White je osim sitnog vlasništva, zdržao i radno mjesto u kompaniji te će i dalje ostati u borilačkom sportu.

  Braća Fertitta se sada okreću novim investicijama u sportu. Već se neko vrijeme šuška da planiraju kupiti neku od poznatih NFL momčadi, no ta informacija nije potvrđena.

  Tagovi