USA TODAY Sports
PROBLEMI SA ZAKONOM

SUPRUGA UFC-OVE ZVIJEZDE PODNIJELA ZAHTJEV ZA ZABRANU PRISTUPA 'Posipa me svetom vodicom i misli da mu je netko u zidovima…'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2019. 23:20

Supruga UFC-ove zvijezde i “contendera” u lakoj kategoriji Tonyja Fergusona je u četvrtak podnijela zahtjeva za zabranu pristupa protiv “El Cucuya”, pišu američki mediji.

Cristina Ferguson je podnijela zahtjev na sudu u Kaliforniji (Orange County Superior Court). Istog dana održalo se i saslušanje. Prema zaključcima suda, provest će se istraga do 22. ožujka i onda konačno saslušanje 5. travnja, javlja FightSite.

Za sada se ne znaju detalji i točan razlog zbog kojeg se supruga UFC zvijezde odlučila za to. No, portal MMAJunkie ima čak pet policijskih izvještaja o incidentima u domu Fergusonovih koji datiraju od siječnja 2018. pa sve do danas. Čak tri incidenta su se dogodila prošlog mjeseca, ali za sada policija ne otkriva sve njihove detalje. Potvrdili su da “El Cucuy” tijekom izlazaka na teren nije bio uhićen, niti optužen po niti jednoj optužnici.

Jedini za sada poznati detalji su oni iz ranijih incidenata, kao i iz zahtjeva za zabranu pristupa. U njemu je Cristina Ferguson navela da je prošlog petka njezin suprug uzeo njihovog 2-godišnjeg sina te je pritom promijenio brave na vratima njihove kuće. U nekim od ranijih policijskih izvještaja Cristina Ferguson je otpuživala svog supruga za prijetnje, a posebno zanimljiv je izvještaj od incidenta koji se dogodio 19. veljače.

U njemu stoji kako je Fergusonova supruga navela da njezin suprug nije spavao čak tri dana zaredom, a pritom je demolirao njihov dom. U jednom trenutku se okomio na kamin tvrdeći “da mu je netko instalirao kompjutorski čip u nogu”. Na lice mjesta su pozvani i vatrogasci, a jednom od njih je Ferguson tvrdio “da mu se netko sakrio u zidovima”.

Tri dana ranije, 16. veljače, dogodio se sličan incident kada je policija također morala intervenirati. Ovaj put je Cristina Ferguson zvala policiju iako Tony nije bio nasilan, samo se bojala za njegovu sigurnost i mentalno zdravlje. Naime, “El Cucuy” je nije prestajao posipati svetom vodicom, a odbijao je otići u bolnicu na promatranje.

Čitava priča nažalost koincidira s izjavama predsjednika UFC-a Dane Whitea koji je kao razlog izostanka Fergusona iz Octagona naveo osobne probleme. White je izjavio “kako se El Cucuy bori s mnogo osobnih problema u ovom trenutku i da se ne može boriti”.

Podsjećamo kako je upravo “El Cucuy” trebao biti jedan od dva sudionika za privremeni pojas prvaka u meču protiv Dustina Poiriera. No, meč je odbio, a u njega je spremno uletio prvak perolake kategorije Max Holloway. Dvoboj se održava na UFC-u 236.

Linker
26. travanj 2024 08:10