REUTERS/Las Vegas Sun/Steve Marcus
PRVAK U OFENZIVI

TEŠKE OPTUŽBE PONOVNO POKRENULE PRIČU O VELIKOM SKANDALU Khabib sumnja na sramotni dogovor: 'McGregorov napad bio je organiziran uz pomoć UFC-a'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2018. 19:03

Khabib Nurmagomedov obranio je pojas prvaka na UFC 229 priredbi svladavši svog najvećeg rivala Conora McGregora. Pritom je ubilježio svoju 27. pobjedu iz isto toliko nastupa, ali i bio glavni sudionik u kaosu koji je nastao nakon završetka eventa.

Neporaženom Dagestancu sada prijeti suspenzija. Jednu je već zaradio, ali riječ je o samo privremenoj, dok bi onu konačnu mogao saznati 24. listopada kada je po rasporedu novi sastanak čelnika Atletske komisije države Nevade, prenosi Fight Site.

I dok čeka rasplet cijele priče, Khabib i dalje ne odustaje od teorije po kojoj je sve počelo napadom na autobus u Brooklynu i za koji sumnja da je izrežiran u suradnji UFC-a i McGregora.

“Vrijeđa me to što je ‘hype’ za ovu borbu bio temeljen na priči da je on mene napao, a ja nisam izašao iz autobusa. U svim drugim situacijama sam bio sa svojih 20-ak ljudi, ali za taj medijski dan sam dobio upute da idem sam, no u konačnici mi je dopušteno da povedem samo menadžera i jednog člana tima. Kada pogledam unatrag tu ima puno pitanja na koje nemam odgovore. Jesu li sve to namjerno učinili? Moje je mišljenje da je napad na autobus bio organiziran uz pomoć UFC-a. Ne mogu ih optuživati sa stopostotnom sigurnošću, ali bih rekao da sam 70 posto uvjeren u to. Tada sam htio izaći van i to su u svojim intervjuima potvrdili svi borci i menadžeri iz autobusa”, prepričavao je Khabib za moskovski Channel One.

“Sve se dogodilo unutar maksimalno dvije minute. On je tamo stigao sa svojim kamerama i PR ekipom. Postoji tu još jedna bitna činjenica – Barclays Centar je jako velika arena, dvorana za 20 tisuća ljudi, ali on je točno znao gdje se nalazimo. Kako? I kako je ušao s grupom od 20, 30 ljudi? Ma dajte… McGregor nije imao ništa s tim danom, ali je doveden do lifta koji je vodio do mjesta s autobusom? Ja sam sportaš, ali sam i dobro educiran. Moj mozak radi poprilično dobro nakon 15 godina koliko se bavim borbom. Nisam u tom razdoblju primio puno udaraca u glavu, tako da još uvijek imam mozak”, zaključio je aktualni prvak.

Linker
17. travanj 2024 08:32