Screenshot (YouTube)
NJEGOV STAV JE JASAN

TRENER UFC-OVOG PRVAKA ZA SLJEDEĆEG SUPARNIKA ŽELI - MCGREGORA SAMO IZ JEDNOG RAZLOGA 'Revanš donosi novce, ali Khabib možda razmišlja drugačije'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2019. 00:10

Trener Khabiba Nurmagomedova, Javier Mendez, ne sakriva svoju želju za revanšem Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora. No, isto tako ne sakriva kako to želi iz jednog jedinog razloga, a to je novac koji će im ta borba donijeti, piše Fightsite.hr.

Još deset dana preostalo je do saslušanja Khabiba Nurmagomedova pred atletskom komisijom Nevade. Nakon toga će napokon biti poznato na koji će način biti kažnjen zbog iniciranje incidenta nakon borbe protiv Conora McGregor, u listopadu prošle godine. Ukoliko kazna ne bude prevelika, a timu će biti prihvatljivo sve do šest mjeseci suspenzije, krenuti će se u kombinacije oko njegove iduće borbe. A tu svatko ima neko svoje mišljenje. Za svoje je upitan njegov glavni trener iz American Kickboxing Academya, Javier Mendez.

Screenshot: YouTube

“Na iduću Khabibovu borbu gledam kao na neku borbu za što veću nagradu, ne toliko na sport. Želim što veću nagradu, a podrazumijeva se kako tu nema bolje opcije od Conora. Očito je da želim revanš jer to je ono što donosi novce, zar ne? To je borba koja donosi tri ili četiri puta više novca od bilo koje druge. Zbog svega što se posljednji put dogodilo, postoji i interes za time da se revanš dogodi. Nitko u MMA-u ne može u ovom trenutku donijeti novaca koliko Khabib i Conor zajedno kroz revanš. To je razlog zašto želim tu borbu, no Khabib možda razmišlja drugačija. Khabib možda želi Tonya Fergusona. Iskreno, ne znam što će se dogoditi, prvo moramo dočekati 29. siječnja”, izjavio je Mendes u Off The Brawl podcastu, a onda je dodao još nešto na tu temu:

“Khabib bi mogao imati jednu ideju, a ja drugu, to je zapravo najčešće i slučaj s nama dvojicom. Ipak, osoba čije mišljenje najviše utječe na njegove odluke je njegov otac. Nitko mu nije toliko blizak. Nakon oca dolazimo Ali Abdelaziz i ja. Na kraju će biti onako kako Khabib želi. Neće se tu ništa pitati niti UFC, Khabib će donijeti odluku.”

Khabib je sam već ranije govorio kako mu novac nije presudni faktor, odnosno da se ne bori da bi što više zaradio. No, kada uz veću njegovu zaradu više zarađuje i njegov tim, odnosno ljudi do kojih mu je stalo, stav bi mu se mogao promijeniti.

Oct 6, 2018; Las Vegas, NV, USA; Khabib Nurmagomedov (red gloves) fights Conor McGregor (blue gloves) during UFC 229 at T-Mobile Arena. Mandatory Credit: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY SpMcGregor
Reuters, USA TODAY / USA TODAY Sports

Puno će toga ovisiti o Conoru McGregoru i njegovih ambicijama. Svi znamo kako mu je posao trenutno u prvom planu, no ne sumnjamo da će svi pokušati dovesti do toga da se ove godine bori. Za tako nešto mu treba motivacija, ali isto tako ne sumnjamo da ju nakon poraza ima. Ukoliko sve strane budu zainteresirane za revanš, Mendez ima ideju gdje bi se on trebao dogoditi.

“Ne znam kakva je situacija s Conorom, ali čujemo da mu posao s Proper 12 ide fantastično. On je stvorio jako dobru sliku i čini se da je paklen biznismen. Sada je vrijeme da udarimo, kod je željezo još vruće. Moja ideja je Cowboys stadion u Dallasu. UFC bi trebao razmišljati o nečemu takvom, to je savršeno mjesto za nešto tako. Vegas bi bio savršen da izgrade stadion na vrijeme, no on još do tada neće biti gotov.”

Ukoliko se krene u realizaciju revanša, nema nikakve sumnje da će se ponovno dogoditi spektakl. Svima je jasno da novac odlučuje i do ove će borbe doći ukoliko borcima bude prva opcija, no prije svega se mora reći da Tony Ferguson to nije zaslužio.

Linker
19. travanj 2024 20:25