Screenshot
FIGHT SITE DOZNAJE

UFC JE HTIO DOVESTI SJAJNOG HRVATSKOG TEŠKAŠA I ČLANA CRO COPOVOG TIMA Evo zašto nije realiziran veliki dogovor: 'Izgleda da je ovo budućnost'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. travanj 2019. 16:14

UFC je želio potpisati ugovor s našim sjajnim teškašem i članom Cro Cop tima Antom Delijom – saznaje Fight Site. “Matchmaker” UFC-a Mick Maynard se, naime, interesirao za Deliju jer mu je bila potrebna zamjena koja bi bila spremna uskočiti u meč protiv Walta Harrisa 4. svibnja u Ottawi.

Maynard je kontaktirao hrvatskog trenera Dražena Forgača, glavnog čovjeka Zagrebačkog ATT-ja, kojeg poznaje od ranije misleći da ga ovaj može spojiti s Delijinim menadžmentom. Za oko mu je zapeo upravo Ante Delija, no UFC-ov “matchmaker” nije znao da je Delija upravo potpisao ugovor s konkurentskim PFL-om. S obzirom na važeći ugovor, nikada nije došlo do kontakta između Delije i UFC-a.

Umjesto s Delijom, Maynard se morao zadovoljiti s 24-godišnjim neporaženim Ukrajincem Sergeyem Spivakom. Upravo on je umjesto Alexseija Oleinkika uletio na priredbu u Ottavi. Sipvak u dosadašnjoj karijeri ima devet nastupa, devet pobjeda i devet prekidom. Uglavnom se borio u svojoj Ukrajini, a u posljednjem meču, u rujnu prošle godine, je svladao Tonya Lopeza.

Vlado Kos / Cropix
CROPIX

U nedavnom gostovanju u Podcast Inkubatoru Delija je iskazao oduševljenost potpisom za vrlo ambiciozni PFL.

“Izgleda da je PFL budućnost. Sviđa mi se format! Baš se želim tamo boriti, baš se želim boriti s tim likovima. Jedva čekam da to počne. Prvi meč ću odraditi 6.6, a zatim nakon dva mjeseca 8.8. i onda 24.10 dvije borbe. Finale je na Staru godinu”, opisao je Delija format PFL turnira teškaša u kojem nastupa.

U prvom kolu ga čeka kicboxing veteran Australac Ben Edwards. Sama želja UFC-a da potpiše ugovor s Delijom još jednom pokazuje o kakvom se kvalitetnom borcu radi. Da ga teška ozljeda u meču s Tyburom nije gurnula “na klupu” više od dvije godine, sigurni smo da bi Ante već sada bio pri samom vrhu teške divizije UFC-a.

Linker
24. travanj 2024 01:20