Screenshot: Youtube
RIZINOV SPEKTAKL

VIDEO: DEVET DANA UOČI VELIKE BORBE OGLASIO SE SLJEDEĆI FILIPOVIĆEV SUPARNIK 'Ništa što će Cro Cop učiniti me ne može iznenaditi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2018. 17:19

Samo nas devet dana dijeli do novog ulaska u MMA borilište našeg legendarnog Mirka Filipovića. Cro Cop će se 30. rujna u legendarnoj Saitama Super Areni u Tokiju sučeliti s američkim teškašem Roqueom Martinezom, piše Fightsite.hr.

Pripreme boraca su ušle u posljednju fazu i Cro Cop će u narednim danima otputovati u svoju drugu domovinu. I Martinez brusi formu i odrađuje završne detalje prije odlaska prema Japanu. Ovih dana je dao vrlo zanimljiv video intervju za “Guamsportnetwork.com” u kojem govorio na najvećem ispitu u karijeri koji ga slijedi za nekoliko dana.

Prije dvije godine je odlučio napustiti sport jer je bio razočaran što se ne može dočepati elitnog UFC-a. No, na koncu se ipak odlučio vrlo brzo vratiti u akciju…

“Prije dvije godine sam donio odluku da ću objesiti rukavice o klin. Bio sam razočaran jer nisam došao do UFC-a, karijera mi je stagnirala. Čitava stvar s UFC-om je propala, bio sam uvjeren da me neće nikada izabrati da dođem u njihovu promociju pa sam taj dan rekao dosta. Moj UFC san je propao. Pomislio sam da bi se bilo dobro sada fokusirati na neku drugu karijeru izvan MMA sporta”, opisuje Martinez i dodaje:

“Ali nastavio sam trenirati svakog dana. Pomagao sam u pripremama drugim borcima iz tima. I dalje sam to imao u sebi. Dapače, bi sam sve bolji i bolji. To me malo počelo kopkati, ali i dalje nisam bio siguran u povratak. I onda mi je japanska ‘Deep’ promocije iz ničega ponudila odmah meč za njihovu titulu. S obzirom na sve okolnosti to mi je bio znak da se moram vratiti i pokušati ponovno. Deset mjeseci nakon što sam otišao u mirovinu sam se vratio. I sada sam ovdje.”

Kako je uopće došlo do meča protiv legendarnog Cro Copa?

“Boreći se u RIZIN-u sam vidio sve te teškaše koji se natječu u rosteru. Dapače, gledao sam zadnji nastup Cro Copa uživo sa svojim menadžerom na Staru godinu. Gledali smo taj dvoboj. U svojoj glavi sam si već zamišljao da izlazim u ring, da se borim protiv njega. To sam stavio na Instagram i zamišljao da će se meč ostvariti. Nakon posljednjeg nastupa sam popričao s menadžerom, nije niti rekao ime, samo mi se nasmijao. Okrenuo je svoj laptop, a tamo je već bila najava meča na Cro Copovom Facebooku. Bio sam uzbuđen što ću se boriti s Mirkom. Ovo je velika borba za mene, moram se dići na viši nivo i suprotstaviti sada i elitnoj konkurenciji sa samog vrha.”

Neizostavno pitanje je bio Filipovićev zaštitni znak – legendarni “high kick” lijevom nogom!

“Oooo, spominjete high kick? A ja sam mislio da Filipović protivnike završava ‘armbarom’? Čujem stalno to, pišu mi na Facebook da se pazim nogu. Ali svjestan sam toga, trening partneri me konstantno udaraju nogama pa vježbam. Znam da nije prosječan udarač nogom, nego vrhunski. Kao što sam rekao, već sam sve to analizirao. Um mi je toliko snažan u ovom trenutku. Spreman sam na sve, ništa što će učiniti me ne može iznenaditi, čak i da me baci na tlo.”

“I sam bacam sve češće taj udarac. Ide više i više, možda ga i ja bacim. Vidjet ćete 30. rujna”, dodaje Martinez.

Linker
25. travanj 2024 02:42