Screenshot: YouTube
'DUGO SAM O OVOME RAZMIŠLJAO...'

VIDEO: JAKO ČUDNA POBJEDA PA ODMAH NAKON NJE - NOVO IZNENAĐENJE Umirovio se 'Nizozemski neboder', prvi borac koji je pobijedio Stipu Miočića!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2019. 14:45

Nakon pobjede u sunaslovnoj borbi Fight Night u Pragu, Stefan Struve izjavio je kako mu je to bila posljednja borba te je svoje rukavice ostavio na podu Octagona.

Nizozemac je ostvario jednu od čudnijih pobjeda koje smo mogli vidjeti u posljednje vrijeme. Došao je do pobjede, iako u sedam i pol minuta svoje borbe nije pogodio niti jedan značajan udarac. Cijelu prvu rundu proveo je u podređenom položaju nakon što je bio uzdrman udarcem već u petoj sekundi i činilo se kako će se nastaviti njegov niz poraza. Ipak, izdržao je do kraja prve runde, a u drugoj je odmah on bio taj koji je preuzeo kontrolu. Odveo je borbu u parter, a onda tamo došao do pozicije za gušenje koje je uspješno proveo, piše Fight Site.

31-godišnji 213 centimetara visoki Nizozemac time je prekinuo niz od tri poraza i bilo je vrlo zanimljivo dočekati pitanje što bi sad moglo uslijediti za njega. No, onda je iznenadio Dana Hardya i sve u dvorani.

“Ovo je nešto o čemu sam razmišljao neko vrijeme. Svi znaju da moje srce nije na sto posto. Kad sam se vratio, rekao sam borit ću se pet godina, a ostao sam malo duže. Moje srce je dobro, no ovo je jako dobra prilika da ovo proglasim svojom posljednjom borbom. Skinuo sam rukavice, nisam siguran je li ovo konačna odluka jer tako što se ne donosi naglo, ali sada mi izgleda kao pravi trenutak. Izgubio sam svoje posljednje tri borbe i nakon ovakve pobjede nije loše stati. Mnogi borci umirove se prekasno. Još ću razmisliti, no ovo je savršen trenutak da vam se svima zahvalim”, rekao je Struve odmah u kavezu, nakon čega je ostavio rukavice na podu.

U karijeri je ostvario 29 pobjeda i 11 poraza. Prvu UFC borbu odradio je 2009. godine, samo tri dana nakon svog 21. rođendana. Tim putem je izgubio od Juniora Dos Santosa, no onda je krenuo uspon u njegovoj karijeri. Već idući nastup savladao je Denisa Stojnića u jednoj od najkrvavijih borbi u UFC povijesti, a kroz karijeru je savladao mnoga velika imena. Najveća pobjeda svakako mu je ona iz rujna 2012. godine, kad je u Nottinghamu nokautirao Stipu Miočića, nanijevši mu prvi poraz u karijeri. Iduću borbu je nokautiran od strane Marka Hunta, a sredinom 2013. uzima pauzu zbog srčanih problema. Njih je riješio te se vratio nešto više od godinu dana kasnije, ali više nije uspio biti onaj pravi, borac kojeg su svi vidjeli kao kandidata za naslov prvaka. Od povratka je ostvario četiri pobjeda i pet poraza.

Ukupno je kao UFC borac upisao 13 pobjeda, od čega 11 prekidom i devet poraza. Jedino Frank Mir i Andrei Arlovski imaju više nastupa od njega u povijesti teške kategorije. Prije četiri godine ispratio je iz kaveza legendarnog Antonia “Minotaura” Nogueiru, a sada je na isti način iz kaveza u Pragu otišao i on. Ne znamo ima li još elana u njemu za nastavak, no gledajući na sve okolnosti te sve borbe koje je odradio, ovo je vjerojatno jako dobro odluka.

Linker
16. travanj 2024 13:29