Tomislav Kristo / CROPIX
OBRAČUN S NELSONOM

VIDEO: MIRKO FILIPOVIĆ AMERIKANCIMA OTKRIO FORMULU ZA NEVJEROJATNI POBJEDNIČKI NIZ Cro Cop uoči velikog revanša poručio: 'Bolji sam nego u Prideu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. veljača 2019. 16:17

“Uspio sam se kloniti ozljeda, treniram kao nikada prije i sretan sam!”, formula je koju je ponudio Mirko Filipović američkim novinarima kada su ga upitali kako je uspio pobijediti u devet uzastopnih mečeva i to s 44 godine na leđima!

“Osjećam se dobro. Lijepo je biti u SAD-u ponovno!”, objašnjava Cro Cop koji se u Americi nije borio upravo od meča s Royjem Nelsonom 2011. godine i dodaje:

“Nemam pojma kako ću biti prihvaćen. U prošlosti sam imao jako veliku podršku američkih fanova, ali ne znam.”

Upitan je li sada bolji borac nego prije, kada se smatralo da je bio u svojim najboljim danima, Filipović odgovara potvrdno, piše Fight Site.

“Vjerujem da sam sada najbolji ikada. U sjajnoj sam formi. Bolji sam nego u Prideu. Puno sam iskusniji nego tada, više sam opušten, klonim se ozljeda i osjećam se jako dobro. Mislim da je to najbitnije!”

Što će presuditi u revanšu protiv Roya Nelsona?

“Uvijek se radi o kondiciji. Mi smo teškaši i kondicija je najbitnija. Mislim da ću imati prednost naspram njega u kondicijskom dijelu”, vjeruje hrvatski legendarni borac.

Cro Cop u ovom trenutku uopće ne želi gledati u budućnost. S 44 godine ide borbu po borbu, meč po meč, izazov po izazov.

“Mislim samo o ovoj borbi. Ne razmišljam više unaprijed radi svoje dobi. S 44 godine na leđima, iako se osjećam jako dobro i zdrav sam, nikada ne znaš. Neka ozljeda da se ponovi, kao što se dogodilo, slomljena noga…ne znam da li bih se ponovno mogao vratiti. Prije svega mentalno. Bilo je teško vratiti se nakon te ozljede”, priznaje Cro Cop i dodaje:

“Treniram drugačije sada. Malo jače nego prije i pametnije. U međuvremenu sam naučio mnogo, posebno o svom tijelu.”

Što ga još zanima na ova dva popisa borbi koja ćemo ovaj vikend pratiti iz Uncasvillea?

“Kharitonov ima zanimljiv meč i Kongo protiv Minakova”, ispalio je Filipović.

Hoće li se ikada dogoditi revanš protiv Fedora Emelianenka? – obojica su, naime, sada ponovno dio iste promocije.

“Iskreno, mislim da ne. Mislim da je Fedor gotov, gotov je… Ne može primati udarce više! Volim ga jako, on je legenda ovog sporta, ali mislim da je gotov”, odgovara Mirko i na samom kraju intervju zaključuje da je ovdje došao pobijediti Nelsona i da to planira učiniti.

Linker
23. travanj 2024 23:16